Διεθνή

ΗΠΑ: Στη μαύρη λίστα η ομάδα Βάγκνερ

ΗΠΑ: Στη μαύρη λίστα η ομάδα Βάγκνερ

Πηγή Φωτογραφίας: EURONEWS/asiatimes

Σε αυτήν την μαύρη λίστα οι ΗΠΑ έχουν προσθέσει τη Νικαράγουα και την Κούβα, δύο χώρες με πολύ χαμηλή έως και μηδενική ανεντικότητα απέναντι στον θρησκευτικά ετερόδοξο

Παρά κάποιες κινήσεις και δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ανακοινώνει πως οι ΗΠΑ προσθέτουν τη ρωσική παραστατιωτική οργάνωση Βάγκνερ στον μαύρο κατάλογο των χωρών υψηλού ρίσκου και ιδιαίτερης ανησυχίας όσον αφορά τη θρησκευτική ελευθερία.

Σε αυτήν την μαύρη λίστα οι ΗΠΑ έχουν προσθέσει τη Νικαράγουα και την Κούβα, δύο χώρες με πολύ χαμηλή έως και μηδενική ανεντικότητα απέναντι στον θρησκευτικά ετερόδοξο.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, ρωσική οργάνωση Βάγκνερ κατηγορείται για ανοχή ή διάπραξη σοβαρών παραβιάσεων της θρησκευτικής ελευθερίας των ατόμων. Στον ίδιο κατάλογο, εκτός από την ομάδα Βάγκνερ, την Κούβα και την Νικαράγουα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντάξει κράτη όπως είναι το Ιράν ή η Σαουδική Αραβία.

Αυτή η κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ερμηνεύεται ως μια κίνηση επίδειξης της δύναμης του αμερικανικού παράγοντα απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της Ρωσίας που θέτουν ξανά, με εύσχημο τρόπο, το ζήτημα της πυρηνικής απειλής στη διεθνή σκηνή. Πρόκειται για ένα ζήτημα, με το οποίο η προεδρία Μπάιντεν δεν είναι διατεθειμένη να παίξει κάποιο ανώριμο, διεθνές πολιτικό παιχνίδι.

Την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχοποιούν ακόμη περισσότερο έναν παρακρατικό, ιδιωτικό στρατό που, σε τελική ανάλυση, βρίσκεται ακόμη στη διάθεση του Ρώσου προέδρου. Η εν λόγω οργάνωση είναι ουσιαστικά μια ομάδα μισθοφόρων, που μπορεί να παρεμβαίνει χωρίς καμία νομιμοποίηση και χωρίς κανέναν θεσμικό πλαίσιο σε μια σειρά από χώρες στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ευρώπη, όπως έχει καταγγελθεί από ουκρανικές δυνάμεις.

Η οργάνωση είναι εξαιρετικά επιθετική και βίαιη, συνεργάζεται με τον επίσημο ρωσικό στρατό, ενώ αρκετά πρόσφατα καταγγέλθηκε ότι οι έμμισθοι στρατιώτες της μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και αεροπλάνα κατά το καταστροφικό τους έργο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να στείλουν το μήνυμα, ότι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να ανεχθεί αυταρχικές και ακραίες συμπεριφορές «στο πεδίο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments