Αθλητισμός

Ο… νέος Λεβαντόφσκι σε τιμή ευκαιρίας για Ολυμπιακό- Πάνω από Νάρεϊ- “Ψωνίζει” από Λιμάνι η Σάλκε!

Ο… νέος Λεβαντόφσκι σε τιμή ευκαιρίας για Ολυμπιακό- Πάνω από Νάρεϊ- “Ψωνίζει” από Λιμάνι η Σάλκε!
Πώς ο Μπουχαλάκης μπορεί να... φέρει έναν φορ 12 εκατομμυρίων!

Πώς ο Μπουχαλάκης μπορεί να… φέρει έναν φορ 12 εκατομμυρίων! Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει στο Sportdog.gr όλο το παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση του Πολωνού άσου που εξετάζουν οι Πειραιώτες. Πώς έφτασε στη Γερμανία, οι μεταγραφές που έχει κάνει, γιατί θεωρήθηκε μεγάλο πρότζεκτ και πώς μπορεί να τον υπογράψει από 1η Γενάρη.

Ολυμπιακός: Κυριακάτικο μεταγραφικό ρεπορτάζ – για την ακρίβεια…follow up αφού αφορά όνομα που ήδη γράφτηκε για Ολυμπιακό – από τον “Ευαγγελιστή”. Και ο λόγος ασφαλώς για τον Νταβίντ Κοβνάτσκι.

Πάμε να δούμε , λοιπόν, τι …ψάρια πιάσαμε από τις πιάτσες των ατζέντηδων και όχι μόνο, σε μια ιστορία με μπόλικο παρασκήνιο. Λόγω …Πολωνίας, ΛΕΒΑΝΤΌΦΣΚΙ, Φορτούνα Ντυσελντορφ, Σβιντέρσκι- Νάρει, Μπουχαλάκη – Κούτρη, μανατζερικής διαπλοκής. Κοινώς ο …18λογος του Κοβνάτσκι.

Και με υστερόγραφο bonus για ξένο στόπερ του Ολυμπιακού που θέλει γνωστή Μπουντεσλιγκάτη ομάδα!

2. Νταβίντ Κοβνάτσκι, 25… Μαρτίων και ύψους 1,86, με σημερινή χρηματιστηριακή αξία 2.500.000 ευρώ αλλά μόλις πριν από μια 3ετία είχε κάνει limit up στα 9.000.000!!! Τότε που κάποιοι υποστήριζαν πως θα είναι ο … νέος Λεβαντόφσκι!

3. Ο Κοβνάτσκι έχει προλάβει να κάνει μέχρι τώρα τζίρους συνολικού ύψους 12.000.000 ευρώ, με μόνο δυο μεταγραφές. Δεν τα λες και λίγα…

4.Το 2017 πουλήθηκε 4.000.000 ευρώ απο την Λεχ Πόζναν στην Σαμπντόρια και τον Γενάρη του 2020 κόστισε  συνολικά 8.000.000 η αγορά του από την Φορτούνα Ντίσελντορφ (1,3 εκατ. το loan fee που πληρώθηκε στον δανεισμό του τον Γενάρη του ’19 και 6,7 εκατ. η οψ ιόν αγοράς του ένα χρόνο αργότερα)!

5. Ο Κοβνάτσκι όντας διεθνής (7 φορές) μπορεί να μην πήγε στο Μουντιάλ με την Εθνική Πολωνίας (προτιμήθηκε η 4άδα των Λεβαντόφσκι/Μιλίκ/Πιάτεκ/Σβιντέρφσκι) αλλά κάνει μια σούπερ σεζόν στην Bundesliga 2 με την Φορτούνα Ντίσελντορφ. Συνολικά στην σεζόν, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, μετράει …19 ματς – 7 γκολ – 7 ασίστ!!! Κοινώς τα σπάει…

6. Στην Φορτούνα την περσινή σεζόν κάπου…χάθηκε αλλά τον περασμένο Φεβρουάριο γύρισε στην Πολωνία,  για μισό γύρο στην πρώτη του ομάδα (Λεχ), με την οποία πήρε παιχνίδια και επέστρεψε στα γκολ (17 συμμετοχές – 5 γκολ – 4 ασίστ).

7. Έτσι επανήλθε αυτό το καλοκαίρι στο κλαμπ του Ντίσελντορφ, όπου είναι ο βασικός τους σέντερ φορ (σε σύστημα με 2 επιθετικούς, με τον ίδιο να παίζει και εκτός περιοχής, να τραβιέται και στα άκρα).

8. Όπως μας τα εξήγησαν τόσο από την Γερμανία, όσο κι από την Πολωνία, ο Κοβνάτσκι υπολογιζόταν/ήταν μεγαλύτερο μέγεθος στην Φορτούνα από τον συμπαίκτη του Νάρει που πουλήθηκε στον ΠΑΟΚ και έκανε την διαφορά, στον πρώτο γύρο , στην ομάδα του Λουτσέσκου!  Επίσης, αν και συνομήλικος με τον Σβιντέρφσκι (του 1997 και οι δυο Πολωνοί φορ), στο κοινό τους ξεκίνημα ο Κοβνάτσκι θεωρήθηκε ταλέντο με μεγαλύτερη ποιότητα/κλάση/ικανότητα στο σκοράρισμα απο τον πρώην του ΠΑΟΚ…

9. Άλλωστε αυτός έφυγε δυο χρόνια νωρίτερα για την Serie Α, με 4 ιταλικές ομάδες να δίνουν τότε μάχη για την απόκτησή του αλλά τελικά τον “έκλεψε” η Σαμπντόρια (η απάντησή της στην συμπολίτισσά της Τζένοα, που ήδη είχε ανακαλύψει τον Πολωνό φορ Πιάτεκ). Αντιθέτως ο Σβιντέρφσκι παρότι κι αυτός ήθελε Ιταλία, “συμβιβάστηκε” με το ελληνικό πρωτάθλημα και ήρθε στον ΠΑΟΚ σχεδόν με τα μισά λεφτά ως transfer fee, συγκριτικά με αυτά που πληρώθηκαν για τον Κοβνάτσκι!!!

10. Ο Κοβνάτσκι μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, άρα απο 1η Ιανουαρίου μπορεί να υπογράψει σε ομάδα της αρέσκειάς του. Στην Φορτούνα δεν ανανεώνει, παρά τις πιέσεις που δέχεται. Η Φορτούνα είναι στο κόλπο της ανόδου στην Bundesliga, αλλά θα πρέπει να κάνει έναν τέλειο δεύτερο γύρο αφού τώρα βρίσκεται στο -10, -8 και -7 αντίστοιχα από τις τρεις πρώτες/προνομιούχες θέσεις της βαθμολογίας.

11. Στην πιάτσα λένε πως παρότι ο Κοβνάτσκι της είναι…πολύτιμος, πρώτος παίκτης στους στατιστικούς της πίνακες, για να μην τον χάσει τσάμπα το καλοκαίρι, μάλλον θα δελεαζόταν με ένα ποσό που θα προσέγγιζε το 1.500.000 ευρώ…

12. Στον Ολυμπιακό ο Κοβνάτσκι έχει προταθεί απο τον Νοέμβριο, δεν προέκυψε δηλαδή τώρα που το αποκάλυψε η γερμανική ιστοσελίδα. Είναι μια δουλειά τουλάχιστον 10 ημερών. Κι αυτό που έμαθε η στήλη είναι πως ο Πολωνός αρέσει στους “ερυθρόλευκους”, βλέπουν πως έχει μεγάλη προοπτική και τον “παλεύουν”!!

13. Ασφαλώς και ο Ολυμπιακός δεν παίζει μόνος του για τον Κοβνάτσκι. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για Πολωνό, σκόρερ, που μένει ελεύθερος σε 7 μήνες, κάνει σούπερ σεζόν και αγωνίζεται ήδη στην Γερμανία. Λογικό είναι να τον κοιτάνε και ομάδες από την πρώτη κατηγορία, όπως η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, η Μάιντς και η Βέρντερ Βρέμης…

14. Στην υπόθεση του διεθνή Πολωνού επιθετικού ο Ολυμπιακός έχει με το μέρος του δυο ισχυρά χαρτιά. Πρώτον, πως είναι ένα κλαμπ γνωστό στην Ευρώπη, με συμμετοχή κάθε χρονιά σε ευρωπαϊκούς ομίλους, που προσελκύει ακόμη και σταρ ποδοσφαιριστές (όπως οι Χάμες, Μαρτσέλο), με οικονομική δυνατότητα να του καλύψει το κασέ του αλλά και που του δίνει την… προοπτική της Πρέμιερ Λιγκ λόγω του ιδιοκτήτη της Βαγγέλη Μαρινάκη (Νότιγχαμ Φόρεστ γαρ).

15. Και το δεύτερο αβαντάζ για τον Ολυμπιακό είναι το μανατζερικό Γραφείο που εκπροσωπεί τον Νταβίντ Κοβνάτσκι και έχει σταθερά/διαχρονικά καλή σχέση με τους “ερυθρόλευκους”. Ο λόγος για τον ομογενή ατζέντη, με έδρα του την Γερμανία, Βασίλη Κραστάνα!!

16. Σημειολογικά να αναφέρω πως στο πελατολόγειο του Γραφείου του Κραστάνα, στην κορυφή φιγουράρει ο Κώστας Μπουχαλάκης με χρηματιστηριακή αξία 4.000.000 ευρώ. Μάλιστα ο Κοβνάτσκι είναι ο 5ος πιο ακριβός παίκτης / πελάτης του Κραστάνα με τα 2.500.000 (σημερινή Χ.Α.). Μια θέση πιο πάνω είναι ο Πέτρος Μάνταλος!!

17. Δηλαδή ο Κοβνάτσκι που είναι βασικός υποψήφιος για μεταγραφή στον Ολυμπιακό είναι “ομόσταβλος”(μανατζερικά) με τους “ερυθρόλευκους” Μπουχαλάκη/Κούτρη αλλά και τους Μάνταλο/ Μαυρία/ Καπίνο/ Φρόκου/Σάλιακα. Ο Κράστανας άλλωστε ήταν αυτός που υπέγραψε τον πρώην δεξιό μπακ του ΠΑΣ στην Σανκτ Πάουλι πριν από λίγους μήνες!

18. ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ : ο Ολυμπιακός μπορεί να διαθέτει Ελ Αραμπί και Μπακαμπού στην θεση του φορ, δυο ακριβά συμβόλαια ως το 2024 και 2025 αντίστοιχα, που συνολικά του κοστίζουν το χρόνο πάνω απο 3.500.000 (προσοχή σε καθαρές αποδοχές) αλλά σίγουρα έχει… θέση για ακόμη ένα φορ, όπως ο 25χρονος Πολωνός Νταβίντ  Κοβνάτσκι! Ειδικά για τον προγραμματισμό του από το καλοκαίρι και μετά.

ΥΓ. Ψάχνοντας στην Γερμανία για την υπόθεση Κοβνάτσκι…πέσαμε πάνω στην πληροφορία πως η Σάλκε θέλει να πάρει στόπερ από τον Ολυμπιακό! Δανεικό με οψ ιόν καλοκαιρινής του αγοράς,  που θα ενεργοποιηθεί αυτομάτως αν παραμείνει στην Bundesliga.  Και θέλει είτε τον Μπα, είτε τον Σισέ! Σενεγαλέζος να είναι δηλαδή…

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments