Nέα της αγοράς

Φόρουμ 5G Techritory: Σημαντική και μεγάλη, με ισχυρό αποτύπωμα, ήταν η παρουσία Ελλήνων

Φόρουμ 5G Techritory: Σημαντική και μεγάλη, με ισχυρό αποτύπωμα, ήταν η παρουσία Ελλήνων

Πηγή Φωτογραφίας: LSM

Sτις δύο ημέρες του Φόρουμ συμμετείχαν είτε διαδικτυακά είτε διά ζώσης περισσότερα από 2.200 άτομα από 68 χώρες, με 129 ομιλητές, σε 32 συνεδρίες

Σημαντική και μεγάλη, με ισχυρό αποτύπωμα, ήταν η παρουσία Ελλήνων ακαδημαϊκών και στελεχών οργανισμών στο διήμερο Φόρουμ «5G Techritory», που πραγματοποιήθηκε για 4η χρονιά στη Λετονία. Συνολικά, στις δύο ημέρες του Φόρουμ συμμετείχαν είτε διαδικτυακά είτε διά ζώσης περισσότερα από 2.200 άτομα από 68 χώρες, με 129 ομιλητές, σε 32 συνεδρίες συζητώντας για το μέλλον του 5G στην Ευρώπη.

View this post on Instagram

A post shared by Mareks Matisons 🇱🇻 (@marruciic)

Σε ό,τι αφορά την ελληνική παρουσία, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν διά ζώσης ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Κωνσταντίνος Μασσέλος, ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο Πάτρας, καθώς και Έλληνες καθηγητές σε ξένα πανεπιστήμια και στελέχη διεθνών οργανισμών, όπως την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ΕSA).

Στο επίκεντρο το 5G

Το φετινό θέμα του Φόρουμ ήταν αφιερωμένο στην «πραγματική αξία του 5G». Με τα πρόσφατα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κεφάλαια ψηφιοποίησης να ανέρχονται συνολικά σε αξία άνω των 300 δισ. ευρώ, οι κύριες συζητήσεις φέτος περιστράφηκαν γύρω από τις ευκαιρίες για τη συλλογική βέλτιστη χρήση αυτών των κεφαλαίων για το ξεκλείδωμα της πραγματικής αξίας του 5G.

Ειδικότερα, οι τομείς εστίασης, μεταξύ άλλων, περιελάμβαναν το 5G πάνω από τη θάλασσα, έξυπνοι διάδρομοι μεταφορών, κατασκευή ημιαγωγών στην ΕΕ, πράσινες τεχνολογίες και άλλα. «Λιγότερη συζήτηση, περισσότερη συν-δημιουργία ήταν το σύνθημά μας για φέτος. Κάθε χρόνο σημειώνουμε νέο ρεκόρ ομιλητών, συγκεντρώνοντας έναν εντυπωσιακό αριθμό υπεύθυνων λήψης αποφάσεων στο 5G. Και ο στόχος του 5G Techritory ήταν πάντα να γεφυρώσει τα διάφορα σιλό, να εξασφαλίσει διασυνοριακή, διασταυρούμενη και διατομεακή συνεργασία. Φέτος πήγαμε αυτήν την αποστολή στο επόμενο επίπεδο παρέχοντας μια πλατφόρμα για πρακτική, συνεργατική δράση» δήλωσε ο διευθυντής του φόρουμ 5G Techritory, Neils Kalniņš.

Το 5G Techritory θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα φόρουμ αναφορικά με το οικοσύστημα 5G στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας τους βασικούς παράγοντες και ενδιαφερόμενους στην ανάπτυξη και τη νομοθεσία 5G. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η δυνατότητα διεξαγωγής του και σε άλλες χώρες.

Το 5G Techritory διοργανώθηκε από το Γραφείο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της Λετονίας, με την υποστήριξη του Οργανισμού Επενδύσεων και Ανάπτυξης της χώρας (LIAA) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments