Αθλητισμός

Βενγκέρ: «Οι ομάδες που δεν ήταν απογοητευτικές στο Μουντιάλ είναι εκείνες που έχουν εμπειρία»

Βενγκέρ: «Οι ομάδες που δεν ήταν απογοητευτικές στο Μουντιάλ είναι εκείνες που έχουν εμπειρία»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurosport

Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο πάλαι ποτέ προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, για τις ομάδες που αποκλείστηκαν από την συνέχεια του Μουντιάλ.

Ο Αρσέν Βενγκέρ σχολίασε με ιδιαίτερο τρόπο τις πολιτικές διαμαρτυρίες στις οποίες προχώρησαν κάποιες από τις ομάδες που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, τονίζοντας πως αυτό επηρέασε την απόδοση και τη συγκέντρωσή τους.

«Οι ομάδες που δεν ήταν απογοητευτικές στην πρώτη τους εμφάνιση στο Μουντιάλ είναι εκείνες που έχουν εμπειρία. Έχουν εμπειρίες από προηγούμενες διοργανώσεις όπως η Γαλλία, η Αγγλία, η Βραζιλία. Έπαιξαν καλά στο πρώτο παιχνίδι. Και οι ομάδες, επίσης, που ήταν διανοητικά έτοιμες επικεντρώθηκαν στον ανταγωνισμό και όχι στις πολιτικές διαμαρτυρίες», σχολίασε ο 73χρονος.

Μάλιστα, ο Αλσατός που είναι και διοικητικό στέλεχος στη FIFA, μίλησε και για το ενδεχόμενο νέου φορμάτ στα επόμενα Μουντιάλ, αναφέροντας πως υπάρχει η πιθανότητα να προχωρήσει το πλάνο με 16 ομίλους, αλλά υπάρχουν και εναλλακτικές.

Μία εξ αυτών είναι ο διαχωρισμός των ομάδων σε δώδεκα γκρουπ των τεσσάρων, με τους δύο πρώτους και τους οκτώ καλύτερους τρίτους να περνούν στη φάση των «32».

Επιπλέον, έγινε αναφορά και σε πλάνο με… διχοτόμηση του Μουντιάλ σε δύο τουρνουά των 24 ομάδων (με έξι γκρουπ των τεσσάρων ομάδων έκαστο), με τους δύο νικητές να κοντράρονται στον τελικό!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments