Διεθνή

Βουλγαρία: Σύρος πρόσφυγας τραυματίστηκε από σφαίρα στα σύνορα με την Τουρκία

Βουλγαρία: Σύρος πρόσφυγας τραυματίστηκε από σφαίρα στα σύνορα με την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου bbc

Μόλις τον Νοέμβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρότρυνε τη Βουλγαρία να «δεσμευτεί» περισσότερο για την αντιμετώπιση των ολοένα μεγεθυνόμενων ροών μεταναστών και προσφύγων

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την Τρίτη  ότι μέλη της συνοριοφυλακής στην Βουλγαρία φέρονται να άνοιξαν πυρ και να τραυμάτισαν πρόσφυγα από τη Συρία στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο νεαρός Σύρος πρόσφυγας έχει εισαχθεί σε τουρκικό νοσοκομείο.

Διαφορετική όμως είναι η εκδοχή της Σόφιας που αρνείται ότι συνοριοφύλακες πυροβόλησαν εναντίον προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών, οι μετανάστες συμπεριφέρονταν «επιθετικά», προκάλεσαν φθορές σε όχημα της αστυνομίας και τραυμάτισαν συνοριοφύλακα.

Περίπου 65 άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν «παράνομα» τα σύνορα, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του βουλγαρικού υπουργείου που μεταδόθηκε από την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Βίντεο που τραβήχτηκε την 3η Οκτωβρίου και επαλήθευσαν γερμανικά ΜΜΕ εικονίζει τον νεαρό στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας, ανάμεσα σε άλλους πρόσφυγες. Πετάει πέτρες προς την κατεύθυνση φράκτη στα σύνορα. Κατόπιν, ακούγεται ένας πυροβολισμός κι ο νεαρός σωριάζεται στο έδαφος.

Κατά τα δημοσιεύματα, η ανάλυση του βίντεο έδειξε πως η σφαίρα που τον χτύπησε προήλθε από απόσταση περίπου 30 μέτρων, προς την κατεύθυνση της βουλγαρικής επικράτειας.

Μόλις τον Νοέμβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρότρυνε τη Βουλγαρία να «δεσμευτεί» περισσότερο για την αντιμετώπιση των ολοένα μεγεθυνόμενων ροών μεταναστών και προσφύγων.

Η Σόφια επιδιώκει να ενταχθεί στον χώρο Σένγκεν, ο οποίος εγγυάται την ελευθερία της κίνησης των πολιτών κρατών που ανήκουν σε αυτόν.

Η βουλγαρική κυβέρνηση διαμαρτύρεται το τελευταίο διάστημα για την αύξηση των ροών μεταναστών και προσφύγων που φθάνουν στα σύνορά της από την Τουρκία. Ενίσχυσε την δύναμη της συνοριοφρουράς που έχει αναπτύξει στην περιοχή.

Βούλγαρος αστυνομικός σκοτώθηκε στα σύνορα με την Τουρκία την 8η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με βουλγαρικές πηγές, η σφαίρα που του στοίχισε τη ζωή προήλθε από το τουρκικό έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments