Διεθνή

Ολλανδία: “Όχι” στην ένταξη της Βουλγαρίας στη Ζώνη Σένγκεν

Ολλανδία: “Όχι” στην ένταξη της Βουλγαρίας στη Ζώνη Σένγκεν

Πηγή Φωτογραφίας: europ-assistance

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε η απόφαση να μην υποστηριχθεί η ένταξη της Βουλγαρίας στη Σένγκεν βασίζεται σε γεγονότα και δεν είναι πολιτική απόφαση, σημειώνοντας πως η χώρα του έχει «υιοθετήσει μια αξιοπρεπή προσέγγιση»

Το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα (2/12) να μην υποστηρίξει την ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν, που θα κριθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις 8-9 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες. Αντίθετα θα στηρίξει την ένταξη της Ρουμανίας και της Κροατίας.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η απόφαση να μην υποστηριχθεί η ένταξη της Βουλγαρίας στη Σένγκεν βασίζεται σε γεγονότα και δεν είναι πολιτική απόφαση, σημειώνοντας πως η χώρα του έχει «υιοθετήσει μια αξιοπρεπή προσέγγιση». Και συμπλήρωσε ότι δεν πιστεύει ότι η Ολλανδία είναι η μόνη χώρα που έχει αμφιβολίες. «Νομίζω ότι η κατάσταση είναι πιο διαφοροποιημένη και με άλλα κράτη μέλη», είπε.

Η ζώνη Σένγκεν σήμερα αποτελείται από 22 χώρες της ΕΕ (Αυστρία, βέλγιο, τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Πολωνία, πορτοκάλια, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία) και τέσσερις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ελβετία).

Εφόσον η Ρουμανία και η Ουγγαρία ενταχθούν στη ζώνη Σένγκεν, θα μείνουν εκτός της προνομιακής κατάργησης των συνοριακών ελέγχων η  Βουλγαρία, η Κύπρος και η Ιρλανδία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments