Κόσμος

ΗΠΑ: Σε ιστορικά υψηλά οι εξαγωγές πετρελαίου

ΗΠΑ: Σε ιστορικά υψηλά οι εξαγωγές πετρελαίου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το άλμα στις εξαγωγές αμερικανικού αργού και προϊόντων ήρθε λίγες μέρες πριν από το εμπάργκο της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού αργού, μαζί με ένα ανώτατο όριο τιμής στα 60 δολάρια το βαρέλι

Στο ιστορικό υψηλό των 11,8 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) έφτασαν την περασμένη εβδομάδα, οι αμερικανικές εξαγωγές αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, όπως αναφέρει το The Maritime Executive .

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, την εβδομάδα έως τις 25 Νοεμβρίου, εξήχθησαν συνολικά 11,776 εκατομμύρια bpd αργού και προϊόντων πετρελαίου από τις ΗΠΑ.

Το άλμα στις εξαγωγές αμερικανικού αργού και προϊόντων ήρθε λίγες μέρες πριν από το εμπάργκο της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου δια θαλάσσης, το οποίο τέθηκε σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου, μαζί με ένα ανώτατο όριο τιμής που ορίστηκε από την ΕΕ και την G7 στα 60 δολάρια το βαρέλι για το αργό της Ρωσίας.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Από το σύνολο των 11,8 εκατομμυρίων bpd αμερικανικού αργού και προϊόντων που εξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα, οι θαλάσσιες εξαγωγές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 7,1 εκατομμύρια bpd, επίσης ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με το TankerTrackers.com . Η υπηρεσία παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων κατέγραψε 15 πολύ μεγάλα δεξαμενόπλοια (VLCC) ή εξαιρετικά μεγάλα τάνκερ (ULCC) – το καθένα ικανό να μεταφέρει 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου – που αναχώρησαν από λιμάνια των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA , οι εβδομαδιαίες εξαγωγές αμερικανικού αργού έχουν επίσης σημειώσει ρεκόρ πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες.

Όπως επισημαίνει το oilprice.com, οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τις εξαγωγές αργού καθώς η ΕΕ προσβλέπει σε μη ρωσικό εφοδιασμό λόγω του εμπάργκο. Στην πραγματικότητα, οι αμερικανικές εξαγωγές αργού και πετρελαιοειδών αυξάνονται σταθερά φέτος, ειδικά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που αναστάτωσε τις εμπορικές ροές ενέργειας και οι αγοραστές άρχισαν να αποφεύγουν τα ρωσικά προϊόντα ή άρχισαν να προετοιμάζονται για αγορά μη ρωσικών προμηθειών.

πηγή: ot

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments