Διεθνή

Le Figaro: Τούρκος βουλευτής στην εντατική μετά από καυγά στη Βουλή

Le Figaro: Τούρκος βουλευτής στην εντατική μετά από καυγά στη Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: Kuzey Ekspres

Ο καυγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2023.

Ένας Τούρκος βουλευτής της αντιπολίτευσης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και μεταφέρθηκε στην εντατική την Τρίτη στην Άγκυρα μετά από χτύπημα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συμπλοκής στο Κοινοβούλιο. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε μετά το χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι . (…) Πραγματοποιήθηκε καρδιακή απινίδωση στο νοσοκομείο », είπε στους δημοσιογράφους η Aylin Cesur, βουλευτής του εθνικιστικού Καλού Κόμματος, μέλος του ίδιου κόμματος με τον νοσηλευόμενο βουλευτή.

Ο Hüseyin Örs, 58 ετών, βρίσκεται στην εντατική και η κατάστασή του θεωρείται « κρίσιμη », είπε η κ. Cesur. Οι εικόνες που μεταδίδονται από τα τουρκικά μέσα δείχνουν τον βουλευτή της Τραπεζούντας, στη Μαύρη Θάλασσα (βορειοανατολικά), να ξυλοκοπείται από ένα εκλεγμένο μέλος του κυβερνώντος κόμματος, του ισλαμοσυντηρητικού AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης).

Το AKP, το κόμμα του Προέδρου Ερντογάν, δεν σχολίασε αμέσως. Ο καυγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2023. « Ο βουλευτής μας έπεσε θύμα βαριάς επίθεσης. (…) Είναι ημέρα ντροπής για το τουρκικό κοινοβούλιο και για όσους διέπραξαν αυτήν την επίθεση », αντέδρασε ο εκπρόσωπος του Καλού Κόμματος, Kursat Zorlu. Οι καυγάδες και οι ανταλλαγές χτυπημάτων είναι αρκετά συχνές κατά τη διάρκεια τεταμένων συζητήσεων στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments