Διεθνή

Η επόμενη μέρα των ακροδεξιών αποκαλύψεων στη Γερμανία

Η επόμενη μέρα των ακροδεξιών αποκαλύψεων στη Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: vipflash/deutschland

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος  Σταϊνμάγερ μιλά για «βαθιά ανησυχία» απέναντι στα σχέδια πραξικοπήματος των «πολιτών του Ράιχ», τα οποία έγιναν γνωστά μετά από μια μεγάλη επιδρομή εναντίον αυτού του ακροδεξιού συνόλου οργανώσεων

Σε δημοκρατική αφύπνιση καλεί τους Γερμανούς πολίτες ο πρόεδρος της χώρας Φρανκ – Βάλτερ Σταïνμάιερ, με έκτακτη και επείγουσα παρέμβασή του, μετά την αποκάλυψη των σχεδίων πολιτειακής εκτροπής, τα οποία απεργάζονταν οι ακροδεξιοί εξωκοινοβουλευτικοί πυρήνες των «πολιτών του Ράιχ».

Ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος Σταϊνμάγερ έχει αυτήν την συνταγματική δυνατότητα και ζητά πλέον ακόμη μεγαλύτερη δέσμευση των πολιτικών κομμάτων στις αρχές της δημοκρατίας. Ο προεδρικός λόγος κάνει ρητή αναφορά σε «εξαιρετικά επικίνδυνες» δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος  Σταϊνμάγερ μιλά για «βαθιά ανησυχία» απέναντι στα σχέδια πραξικοπήματος των «πολιτών του Ράιχ», τα οποία έγιναν γνωστά μετά από μια μεγάλη επιδρομή εναντίον αυτού του ακροδεξιού συνόλου οργανώσεων.

Ο Σταïνμάγερ πρόσθεσε ότι, εάν επιβεβαιωθεί ότι προετοιμάζονταν τρομοκρατικά αδικήματα, τότε θα πρέπει επίσης να ληφθούν μέτρα και το ποινικό δίκαιο να θέσει πρόσθετα όρια. Μια «φιλελεύθερη δημοκρατία», όπως είναι η Γερμανία, «πρέπει να είναι και αμυντική. Η ικανότητα της δημοκρατίας να υπερασπίζεται τον εαυτό της καταδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι όσοι έχουν διαφορετικές απόψεις, που θέλουν μια φιλελεύθερη, δημοκρατική, ανοιχτή Γερμανία, μιλούν πιο δυνατά από ό,τι συμβαίνει περιστασιακά».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής, τρικομματικής κυβέρνησης χαρακτήρισε τις προσπάθειες των «πολιτών του Ράιχ» ως «εξαιρετικά επικίνδυνες»: «Μιλάμε για μια ένωση που, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, είχε προσχεδιάσει την εξάλειψη του δημοκρατικού, συνταγματικού κράτους μας».

Υπενθυμίζεται ότι η ακροδεξιά ομάδα στρέφεται κυρίως ενάντια σε κράτος δικαίου, ελευθερία, ισότητα, προστασία των μειονοτήτων. Στην επιδρομή που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί, συνελήφθησαν 25 ύποπτα μέλη και υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης. Λέγεται ότι σχεδίαζαν την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στόχος της ομάδας πολιτών ήταν να πυροδοτήσει συνθήκες εμφυλίου πολέμου και έτσι, να ανατρέψει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Για τον σκοπό αυτό, οι γραμμές και οι υποσταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας θα έπρεπε πρώτα να ανατιναχθούν, προκειμένου να προκληθεί μπλακ άουτ σε ολόκληρη τη Γερμανία. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, αυτή θα ήταν η πρώτη κίνηση των «πολιτών του Ράιχ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments