Nέα της αγοράς

Λονδίνο: Κατέβηκε από το θρόνο του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού κέντρου της Ευρώπης

Λονδίνο: Κατέβηκε από το θρόνο του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού κέντρου της Ευρώπης

Πηγή Φωτογραφίας: Irish Examiner

Tο γιατί εξηγεί ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου χρηματιστηρίων, Euronext

Το Λονδίνο, μετά το Βrexit, έχασε την πρωτοκαθεδρία ανάμεσα στα ευρωπαϊκά χρηματοοικονομικά κέντρα, διαπίστωση που έρχεται από τα χείλη του CEO του Euronext, Stephane Boujnah.

«Το Λονδίνο ήταν κάποτε το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε όλους άρεσε», δήλωσε ο Boujnah, που είναι επικεφαλής του μεγαλύτερου ε στην τηλεόραση του Bloomberg. «Σήμερα, το Λονδίνο είναι το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου».

Τον προηγούμενο μήνα το Παρίσι ξεπέρασε το Λονδίνο σε κεφαλαιποίηση νέων εισαγωγών, με εξαίρεση των χρηματοικοικονομικών προϊόντων ETF και των ADR. «Ενώ περισσότερα χρήματα αλλάζουν χέρια καθημερινά στο Λονδίνο από ό,τι στο Παρίσι, ο κύκλος εργασιών σε όλα τα χρηματιστήρια του Euronext είναι διπλάσιος από αυτόν του Λονδίνου» είπε χαρακτηριστικά.

Οι εισαγωγές στο χρηματιστήριο εκτός Λονδίνου είναι η «νέα κανονικότητα», επισημαίνει. Έδωσε μάλιστα μερικά παραδείγματα, όπως η αεροπορική εταιρεία Ryanair Holdings Plc, η οποία επιλέγει να διαπραγματεύονται οι μετοχές της στο χρηματιστήριο του Δουβλίνου αντί του Λονδίνου, ενώ εταιρείες όπως οι Universal Music Group N.V. Allfunds Group Plc επέλεξαν να κάνουν δημόσια εισαγωγή των μετοχών του Αμστερνταμ έναντι της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Εταιρείες, οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν εισαχθεί στο Λονδίνο, είναι εισηγμένες εκτός Λονδίνου» είπε χαρακτηριστικά ο Boujnah.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments