Πολιτική

Καραμανλής: Βάλαμε μπροστά τα «έργα Αττικής»

Καραμανλής: Βάλαμε μπροστά τα «έργα Αττικής»
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε, επίσης, στην υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως και σε συγκεκριμένες επεκτάσεις της Αττικής Οδού.

Στη δρομολόγηση τριών ιδιαίτερα σημαντικών οδικών έργων, των λεγόμενων «έργων Αττικής», αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24» και στους δημοσιογράφους κ. Γιώργο Κακούση και κ. Άννα Λιβαθυνού. Με δεδομένη την ανάγκη άμεσης δράσης για να μην είναι σε λίγα χρόνια αδιάβατοι οι δρόμοι της Αθήνας, ο κ. Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έχει βάλει μπροστά τρία κομβικής αξίας έργα, τα λεγόμενα «έργα Αττικής».

Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν, όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής, την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, η οποία «θα δώσει πραγματικά ανάσα στα Βόρεια Προάστια, έχει ήδη δημοπρατηθεί, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και σύντομα ξεκινάει». Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε, επίσης, στην υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως και σε συγκεκριμένες επεκτάσεις της Αττικής Οδού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε ότι «η υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης των μελετών προκειμένου να προχωρήσουμε με ταχύτητα στην επόμενη φάση, καθώς θα δώσει λύση στην πρόσβαση προς τα Νότια Προάστια και το Ελληνικό» και ότι «προχωράμε και με τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Λαύριο και Ραφήνα». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υπουργός στο ότι, στην Κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, «δεν θα ανακοινώσουμε ποτέ τίποτα χωρίς χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση». «Αυτό είναι κάτι», συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής, «που έχει να γίνει χρόνια στην Ελλάδα, να έρχεται δηλαδή μια Κυβέρνηση και να λέει ότι “εμείς θα ξεκινήσουμε αυτό το έργο τότε, θα το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο και θα βρούμε από εκεί λεφτά”».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments