Πολιτική

Κώτσηρας: Το νομοσχέδιο θωρακίζει την εθνική ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών

Κώτσηρας: Το νομοσχέδιο θωρακίζει την εθνική ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Με δημόσια παρέμβασή του, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κωτσήρας, υπογραμμίζει την πληρέστερη θεσμική θωράκιση της εθνικής ασφάλειας και του απορρήτου των επικοινωνιών

Με δημόσια παρέμβασή του, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας υπογραμμίζει την πληρέστερη θεσμική θωράκιση της εθνικής ασφάλειας και του απορρήτου των επικοινωνιών, που παρέχεται μέσα από το σχέδιο νόμου που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Γιώργος Κωτσήρας τονίζει ότι το εν λόγω νομοσχέδιο «αποτελεί μια θεσμική πρωτοβουλία που θωρακίζει την εθνική ασφάλεια από απειλές, δημιουργώντας ένα συνεκτικό πλαίσιο προστασίας, το οποίο αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο κ. Κωτσήρας επισημαίνει πως το σχέδιο νόμου λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψη την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του απορρήτου των επικοινωνιών.

Πράγματι, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τον τίτλο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών» σταθμίζει ορθά, όπως επισημαίνει ο Υφυπουργός, «την ανάγκη προστασίας του δημοσίου συμφέροντος», δηλαδή την ωφέλεια που θεσπίζεται από κανόνες δικαίου και έχει ως υποκείμενό του τον οργανωμένο σε κράτος λαό.

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζεται από τον κ. Γ. Κωτσήρα, το σχέδιο νόμου συνυπολογίζει και «την ανάγκη προστασίας του θεμελιώδους δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών εντός των ορίων που θέτει η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας».

Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Γ. Κωτσήρας υπενθυμίζει ότι, στην έννομη τάξη της Χώρας μας, η αρχή της αναλογικότητας συνιστά θεσμό που κατοχυρώνεται από το ίδιο το κείμενο του Συντάγματος, όπου βρίσκει και την ανώτατη νομική θεμελίωσή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments