Διεθνή

Ουκρανία: Προειδοποιήσεις για έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Ουκρανία: Προειδοποιήσεις για έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του χειμώνα
Περισσότεροι από 1.000 πύραυλοι και drones έπληξαν την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας από τον Οκτώβριο

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Παρασκευή ότι το ενεργειακό σύστημα της χώρας σταθεροποιείται μετά τον τελευταίο γύρο ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, αλλά προειδοποίησαν ότι το έλλειμμα ισχύος είναι πιθανό να διαρκέσει όλο τον χειμώνα.

Οκτώ κύματα επιθέσεων, οι πιο πρόσφατες την περασμένη Δευτέρα, στόχευσαν την ουκρανική ενεργειακή υποδομή από τα μέσα Οκτωβρίου, βυθίζοντας περιοχές της χώρας στο σκοτάδι, καθώς οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αγωνίζονται για να ολοκληρώσουν τις επισκευές.

«Θα το πούμε ανοιχτά – ότι αυτόν τον χειμώνα θα ζούμε συνεχώς εν μέσω περιορισμών στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ σε κυβερνητική συνεδρίαση.

Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Ενέργειας να διασφαλίσει ότι οι υποδομές ζωτικής σημασίας, οι ιατρικές εγκαταστάσεις και η αμυντική βιομηχανία της χώρας έχουν προτεραιότητα για τη λήψη ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα σχόλια του Σμιχάλ ήρθαν ώρες αφότου ο επικεφαλής του ουκρανικού κρατικού δικτύου Ukrenergo, είπε στους δημοσιογράφους ότι με τον τρέχοντα ρυθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «θα υπάρχει έλλειμμα τουλάχιστον κατά την περίοδο φθινοπώρου-χειμώνα», καθώς περισσότεροι από 1.000 πύραυλοι και drones έπληξαν την ενεργειακή υποδομή από τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, αποδίδει τα εύσημα στην ουκρανική αεράμυνα που αμβλύνει το πλήγμα από το τελευταίο κύμα ρωσικών επιδρομών, λέγοντας ότι το ενεργειακό σύστημα επιστρέφει σε “σταθερό καθεστώς λειτουργίας”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments