Διεθνή

ΕΕ: Προς ένα νέο κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας

ΕΕ: Προς ένα νέο κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: pymnts/eurokinissi

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, οι χώρες μέλη συμφώνησαν στο κομμάτι του μελλοντικού πακέτου κυρώσεων, το οποίο θα αφορά άτομα και ορισμένους οργανισμούς

Προς ένα νέο κύμα κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας φαίνεται να κινείται η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ευρωπαϊκά, καθώς και ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να εργάζεται για ένα νέο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος διευκρίνισε: «Για αυτό το θέμα, θα δώσουμε αναλυτικότερες λεπτομέρειες αργότερα. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Συζητήσαμε (σ.σ.: στα κοινοτικά όργανα), αλλά δεν έχουμε ακόμη συμφωνήσει, ένα πακέτο κυρώσεων κατά του Κρεμλίνου».

Ο Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, οι χώρες μέλη συμφώνησαν στο κομμάτι του μελλοντικού πακέτου κυρώσεων, το οποίο θα αφορά άτομα και ορισμένους οργανισμούς. Ο κατάλογος των κυρώσεων θα επεκταθεί κατά περίπου 200.  Συγκεκριμένα, θα πρόκειται κυρίως για κυρώσεις κατά της άμυνας και της Κρατικής Δούμας.

Πιο νωρίς, αναφέρθηκε ότι 144 άτομα ενδέχεται να υπόκεινται σε κυρώσεις.

Από την πλευρά της, η Ουγγαρία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αφαιρέσει ορισμένους Ρώσους πολίτες από τη λίστα κυρώσεων, με βάση όσα ανέφερε το Bloomberg. Δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για κυρώσεις που έχουν ήδη εγκριθεί ή για εκείνες που προετοιμάζει αυτές τις μέρες η Ε.Ε.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε σχετικά, και πρόσθεσε ότι η ουγγρική κυβέρνηση δεν κρύβει ότι θεωρεί την προσθήκη νέων Ρώσων αξιωματούχων στο επερχόμενο ένατο πακέτο κυρώσεων ως ένα σοβαρό κίνδυνο, καθώς ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε να διακόψει όλα τα κανάλια επικοινωνίας με τη Μόσχα»

Ο επικεφαλής του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, 141 άτομα και 47 οργανισμοί θα εμπίπτουν στο νέο πακέτο κυρώσεων.

Αυτή είναι μία ακόμη διαφοροποίηση της Ουγγαρίας του Βίκτορ Όρμπαν με την Βρυξέλλες, διαφοροποίηση η οποία έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο διαφορών και αποκλίσεων ανάμεσα στη Βουδαπέστη και στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments