Διεθνή

ΗΠΑ: Δυσαρέσκεια Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις απειλές Ερντογάν στην Ελλάδα

ΗΠΑ: Δυσαρέσκεια Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις απειλές Ερντογάν στην Ελλάδα
Προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξάνουν την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε σε ανακοίνωση, σχολιάζοντας τις απειλές Ερντογάν, πως θα πλήξει με πυραύλους την Αθήνα.

Σε μια περιόδο όπου η ενότητα είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη μεταξύ των Συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν την λύπη τους για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξάνουν την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ποστήριξε ότι η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου.

«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες Tayfun (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται. Στην Ελλάδα, λένε ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει», τόνισε ο Ερντογάν.

«Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε κάτι (εξοπλισμούς) από εδώ και από εκεί, από την Αμερική μέχρι τα νησιά, μια χώρα όπως η Τουρκία δεν θα παραμείνει θεατής. Κάτι πρέπει να κάνει», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments