Αθλητισμός

Οι ισχυροί της Ευρώπης τινάζουν το σχέδιο του Ινφαντίνο για Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδες

Οι ισχυροί της Ευρώπης τινάζουν το σχέδιο του Ινφαντίνο για Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδες

Πηγή Φωτογραφίας: sportfm.gr

Το σχέδιο του Τζιάνι Ιφναντίνο για το διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων φαίνεται πως δεν θα προχωρήσει.

Το σχέδιο του Τζιάνι Ιφναντίνο για το διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων φαίνεται πως δεν θα προχωρήσει. Σύμφωνα με την Daily Mail, η FIFA προσπάθησε να αποσπάσει την έγκριση των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης προκειμένου να προχωρήσει σε μια τέτοια γιγαντιαία επέκταση, ωστόσο εκείνες απέρριψαν την πρόταση που προοριζόταν να υλοποιηθεί το καλοκαίρι του 2025 στις ΗΠΑ.

Οι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις έγιναν στο Κατάρ στο πλαίσιο του Μουντιάλ 2022. Στο συμβούλιο της ECA (ευρωπαϊκή ομοσπονδία συλλόγων) που διεξήχθη στην Ντόχα δεν εγκρίθηκε η ιδέα.

Η FIFA στον αντίποδα αρνήθηκε να υπογράψει ένα “μνημόνιο κατανόησης” με την ECA, παρότι το ισχύον λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Αν δεν υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, οι σύλλογοι θεωρητικά θα έχουν τη δυνατότητα να μην επιτρέψουν στους διεθνείς ποδοσφαιριστές τους να ενταχθούν στις εθνικές κατά το επόμενο διάλειμμα, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η UEFA είναι άκρως αντίθετη με τη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς την αντιμετωπίζει ως έναν ανταγωνιστή του δικού της Champions League. Να σημειωθεί ότι η FIFA σχεδίαζε Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για το προηγούμενο καλοκαίρι στην Κίνα με τη συμμετοχή 24 ομάδων, το οποίο όμως δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας.

Η FIFA κουβαλά πλέον μαζί της την πίεση του χρόνου προκειμένου να τρέξει το πρότζεκτ, καθώς δεν έχει συμφωνήσει ακόμα για το φορμάτ, τα προκριματικά αλλά και τις συζητήσεις για τηλεοπτικά δικαιώματα και τους εμπορικού συνεργάτες. Η ECA για να συναινέσει στη συγκεκριμένη διοργάνωση, πρέπει να συμφωνηθεί το διεθνές καλεντάρι πριν οδηγήσει τις ομάδες σε επιπρόσθετες διοργανώσεις με πάρα πολλά παιχνίδια.

Πηγή: sport24.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments