Αθλητισμός

Μουντιάλ Αργεντινή: Η ιστορία πίσω από το νέο αγαπημένο τραγούδι παικτών και οπαδών της Αλμπισελέστε (vid)

Μουντιάλ Αργεντινή: Η ιστορία πίσω από το νέο αγαπημένο τραγούδι παικτών και οπαδών της Αλμπισελέστε (vid)

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Martin Meissner/marca

Το «Muchachos, Ahora Nos Volvimos a Ilusionar» των La Mosca είναι το τραγούδι, το οποίο δονεί το Κατάρ όταν παίζει η Αργεντινή.
Το «Muchachos, Ahora Nos Volvimos a Ilusionar» των La Mosca είναι το τραγούδι, το οποίο δονεί το Κατάρ όταν παίζει η Αργεντινή. Η ιστορία πίσω από το νέο αγαπημένο τραγούδι παικτών και οπαδών της Αλμπισελέστε.

Η Αργεντινή στο «last dance» του Λιονέλ Μέσι σε Μουντιάλ έφτασε μέχρι τον τελικό και την Κυριακή (18/12, 17:00) θα διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου Γαλλία. Οι οπαδοί της Αλμπισελέστε έχουν δώσει δυναμικό παρών στο Κατάρ και έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στα ματς της εθνικής τους.

Το τραγούδι «Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar, quiero ganar la tercera, quiero ser campeón mundial»… δονεί αυτές τις ημέρες το Κατάρ και ενώνει τους παίκτες με τους οπαδούς της Αργεντινής. Ο απόλυτος «ύμνος» της Αλμπισελέστε στο τουρνουά είναι μια διασκευή του τραγουδιού «Muchachos, Esta Noche Me Emborracho» του αργεντίνικου rock fusion συγκροτήματος La Mosca Tsé – Tsé, το οποίο βγήκε το 2003. To σύνθημα είναι μια ποιητική ωδή στον βαθύ σεβασμό της Αργεντινής για το ποδόσφαιρο και την αλληλεγγύη της ως έθνος.

Όπως είναι αναμενόμενο «πρωταγωνιστής» είναι ο θρυλικός, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος επευφημεί από τον παράδεισο τον Λιονέλ Μέσι μαζί με τη μητέρα του, Ντάλμα Σαλβαδόρα Φράνκο, γνωστή και ως Λα Τότα. Σύμφωνα με τους Αργεντινούς πρόκειται για την πιο καταλυτική φιγούρα στη ζωή του «Pibe de Oro» και οι «Μαραντονικοί» την αποκαλούν «Μητέρα του ποδοσφαίρου».

«Έχει να κάνει με τις απογοητεύσεις μας, τις επιτυχίες μας, τις ελπίδες μας, τις Μαλβίνες, τους τελικούς που χάνονται και τους τελικούς που έχουμε κερδίσει. Και φυσικά έχω την ψευδαίσθηση ότι θα γίνω ξανά πρωταθλητής», είχε δηλώσει ο τραγουδιστής τωνLa Mosca,Γκιγιέρμο ΝοβέλιςστοBillboard.

Η αναδιασκευή του «Muchachos» δεν προέκυψε τυχαία αλλά ήταν κατά κάποιο τρόπο μια… επιλογή τουΛιονέλ Μέσι. Ο σούπερ σταρ και ηγέτης της Αργεντινής ρωτήθηκε σε συνέντευξη του ποιο είναι το αγάπημενο του τραγούδι, ο Pulga επέλεξε το «Muchachos, Esta Noche Me Emborracho». Ο Αργεντινός οπαδόςΦερνάντο Ρομέρο… τροποποίησε τους στίχους και κάπως έτσι γεννήθηκε το «Muchachos, Ahora Nos Volvimos a Ilusiona», το οποίο αν η Αλμπισελέστε σηκώσει το τρόπαιο θα μείνει στην ιστορία ως ο ύμνος τουΜουντιάλτουΜέσι.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments