Πολιτική

Προϋπολογισμός 2023 – Μητσοτάκης: Live η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή

Προϋπολογισμός 2023 – Μητσοτάκης: Live η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Έρχεται το food pass από Φεβρουάριο για όλους

Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Πολιτεία θα καλύπτει το 10% των τροφίμων των σούπερ μάρκετ και όλων των άλλων καταστημάτων τροφίμων για έξι μήνες, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2023.

Μάλιστα, εξήγησε ότι η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή, όπως το fuel pass, με μία κάρτα, που θα λάβουν οι πολίτες ενώ τόνισε ότι ο πολίτης έχει τη δυνατότητα τα χρήματα να πιστωθούν και στους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά τότε το ύψος της επιδότησης θα είναι στο 80%. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι αρμόδιοι υπουργοί θα παρουσιάσουν τα μέτρα.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο πρωθυπουργός  «Προχωράμε σε μια νέα πρωτοβουλία για να στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά. Η περίμετρος του μέτρου απλώνεται μέχρι και για εισοδήματα 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ώστε από τη νέα πρωτοβουλία να ωφεληθεί και η μεσαία τάξη. Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και για 6 μήνες η Πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ, αλλά και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων: φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments