Διεθνή

Στις φυλακές του Χάρεν ο πατέρας της Εύας Καϊλη: Επισκέπτεται την κόρη του

Στις φυλακές του Χάρεν ο πατέρας της Εύας Καϊλη: Επισκέπτεται την κόρη του

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Επίσκεψη από τον πατέρα της έχει η Εύα Καϊλή, στις φυλακές του Χάρεν, μετά την απόφαση που πήρε χθες το δικαστικό συμβούλιο να παραμείνει κρατούμενη η κατηγορούμενη

Επίσκεψη από τον πατέρα της έχει η Εύα Καϊλή, στις φυλακές του Χάρεν, μετά την απόφαση που πήρε χθες το δικαστικό συμβούλιο να παραμείνει κρατούμενη η κατηγορούμενη για εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού, Qatargate. Η Εύα Καϊλή, με βάση τη χθεσινή απόφαση θα παραμείνει κρατούμενη τουλάχιστον για ένα μήνα, αφού μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος θα κριθεί εκ νέου η παράταση ή μη της κράτησης.

Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων της κ. Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι και έτσι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα παραμείνει προφυλακισμένη για τον επόμενο μήνα – εκτός εάν ασκήσει έφεση εντός 24 ωρών από την έκδοση της εν λόγω απόφασης. Σε περίπτωση που το πράξει τότε θα πρέπει να εμφανιστεί εντός των επόμενων 15 ημερών ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Τμήμα του Εφετείου των Βρυξελλών.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο Mega, ο Έλληνας δικηγόρος της κ. Καϊλή αμφότεροι οι συνήγοροι της αποφάσισαν να μην ασκήσουν έφεση.

Τι αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα

Νωρίτερα, σε αποκαλύψεις για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή και στην βαλίτσα του πατέρα της, οδηγώντας στη σύλληψή της στις 9 Δεκεμβρίου καθώς κρίθηκε ότι δεν καλύπτεται πλέον από την ασυλία της,  προχώρησε η ιταλική ιστοσελίδα Il Fatto Quotidiano, μεταφέροντας όσα φέρεται να είπε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν και στον επικεφαλής της επιχείρησης, εισαγγελέα διαφθοράς, Μισέλ Κλεζ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Εύα Καϊλή εμφανίζεται να λέει ότι τα 750.000 ευρώ δεν ήταν τα πρώτα χρήματα που άφηνε ο Αντόνιο Παντσέρι στο σπίτι της: «Το είχε κάνει και πριν τον κορωνοϊό όταν είχε αφήσει κάποια χρήματα και στη συνέχεια ήρθε να τα πάρει. Εμπιστεύεται τον Φραντσέσκο (σ.σ. Τζιόρτζι) περισσότερο από το διαμέρισμά του».

Στην έρωτηση, δε, για το αν έχει κάποια εξήγηση για τη συμπεριφορά αυτή του Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του Κατάρ-gate, η Εύα Καϊλή εμφανίζεται να απαντάει «εκτιμώ ότι είναι λόγω της ασυλίας μου». «(σ.σ. Ο Τζιόρτζι) Ήταν ο συνεργάτης που “φύλαγε κάτι για λογαριασμό του και πιθανότατα για το σημερινό αφεντικό του, Αντόνιο Κοτζολίνο» φέρεται να είπε, επίσης, η κυρία Καϊλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments