Διεθνή

Ολοκληρώθηκε η απολογία της Εύας Καϊλή: Το απόγευμα η απόφαση

Ολοκληρώθηκε η απολογία της Εύας Καϊλή: Το απόγευμα η απόφαση

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η απολογία της Εύας Καϊλή στο δικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Ολοκληρώθηκε η απολογία της Εύας Καϊλή στο δικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Η απόφαση για την συνέχιση της προφυλάκισής της ή μη αναμένεται τις επομενες ώρες. Η απόφαση θα εκδοθεί αργά το βράδυ, δήλωσε ο Βέλγος συνήγορος της κ. Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, χωρίς να κάνει κάποια άλλη δήλωση.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε σε ελληνικά και γαλλικά ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα.

Ο κ. Ριζόπουλος είπε ακόμη ότι η κ. Καϊλή συμμετείχε ενεργά σε όλη τη διαδικασία και τόνισε ότι πρέπει να σεβαστούνε τη διαδικασία.

Δεσμεύτηκε το οικόπεδο της Καϊλή στην Πάρο

Σε μια παράλληλα εξέλιξη με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος με επικεφαλής τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, δεσμεύθηκε το οικόπεδο συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που έχει η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου. Η δέσμευση του ακινήτου έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα.

Πάντως, μέσω του έλληνα συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου η ευρωβουλευτής είχε προ ημερών αναφέρει ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε καθόλου νόμιμη και τα χρήματα για αυτήν δικαιολογούνται από τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments