Διεθνή

Ουκρανία: Το μήνυμα Ζελένσκι και η έκκληση Πούτιν

Ουκρανία: Το μήνυμα Ζελένσκι και η έκκληση Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: OfficeofUkrainianPresident/telegram

Μήνυμα για την ημέρα των Χριστουγέννων έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, εκτιμώντας ότι το Κίεβο θα κάνει το δικό του χριστουγεννιάτικο θαύμα έναντι της Ρωσίας.

Μήνυμα για την ημέρα των Χριστουγέννων έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, εκτιμώντας ότι το Κίεβο θα κάνει το δικό του χριστουγεννιάτικο θαύμα έναντι της Ρωσίας. Την ίδια ώρα η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε συνέντευξη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, στην οποία δηλώνει έτοιμος για διαπραγματεύσεις, αλλά κατηγορεί τη Δύση ότι δεν θέλει να προχωρήσει σε συνομιλίες.

«Αντέξαμε στην αρχή του πολέμου – αντέξαμε επιθέσεις, απειλές, πυρηνικό εκβιασμό, τρομοκρατία, πυραυλικά πλήγματα. Θα αντέξουμε αυτόν τον χειμώνα επειδή ξέρουμε για ποιο πράγμα πολεμάμε», τόνισε.

«Ακόμη και στο απόλυτο σκοτάδι, θα βρούμε ο ένας τον άλλον για να αγκαλιαστούμε σφιχτά. Και αν δεν υπάρχει θέρμανση, θα αγκαλιαστούμε για πολλή ώρα για να ζεστάνουμε ο ένας τον άλλον. Θα χαμογελάμε και θα είμαστε χαρούμενοι, όπως πάντα. Με μια διαφορά: δεν θα περιμένουμε το θαύμα, γιατί το δημιουργούμε μόνοι μας» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πούτιν: Έτοιμος για διαπραγματεύσεις αλλά η Ουκρανία αρνείται

Επανέρχεται στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν, δηλώνοντας στο ρωσικό κρατικό κανάλι Russia 1 ότι είναι έτοιμος για να αρχίσει διαπραγματεύσεις, αλλά η Ουκρανία επιδεικνύει αρνητική στάση.

Για τον Ρώσο πρόεδρο, εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις θέτει ουσιαστικά η αρνητική επίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών στις σχετικές διαδικασίες και στην εν γένει πορεία του πολέμου.  Κατά τον Πούτιν, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να κυριαρχήσουν στον δυτικό κόσμο και να επιχειρήσουν τον «διχασμό της χώρας».

Ιδιαίτερα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με όλα τα μέρη που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά το Κίεβο και οι δυτικοί υποστηρικτές του αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε συνομιλίες.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι θα πολεμήσει μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του, ενώ το Κίεβο αναφέρει ότι οι μάχες θα συνεχιστούν όσο θα μείνει ένας Ρώσος στρατιώτης στο έδαφός του, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Ρωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments