Διεθνή

Παρίσι επίθεση: Ενώπιον ανακριτή ο ύποπτος για τη δολοφονία Κούρδων

Παρίσι επίθεση: Ενώπιον ανακριτή ο ύποπτος για τη δολοφονία Κούρδων

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Ο 69χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι σκότωσε τρεις Κούρδους την Παρασκευή στο Παρίσι, πήρε εξιτήριο από την ψυχιατρική κλινική όπου είχε μεταφερθεί

Ο 69χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι σκότωσε τρεις Κούρδους την Παρασκευή στο Παρίσι, πήρε εξιτήριο από την ψυχιατρική κλινική όπου είχε μεταφερθεί και αναμένεται ότι αύριο θα προσαχθεί ενώπιον ανακριτή ο οποίος θα του ασκήσει δίωξη, ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές. Ο ύποπτος, που κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του παραδέχτηκε ότι αισθάνεται «παθολογικό μίσος για τους ξένους», τέθηκε ξανά υπό κράτηση σήμερα το απόγευμα, διευκρίνισε η εισαγγελία. Η κράτησή του είχε αρθεί αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική για λόγους υγείας.

Ο 69χρονος κατηγορείται ότι σκότωσε την Εμινέ Καρά, στέλεχος του Κινήματος των Κουρδισσών στη Γαλλία, καθώς και δύο άνδρες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο καλλιτέχνης και πολιτικός πρόσφυγας Μιρ Περβέρ. Άλλοι τρεις άνδρες τραυματίστηκαν –ο ένας σοβαρά– αλλά η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Τα πέντε από τα έξι θύματα είχαν τουρκική υπηκοότητα και ένας είχε τη γαλλική.

Εισαγγελέας του Παρισιού: Ο 69χρονος ύποπτος εξέφρασε “μίσος για τους ξένους”

Ο ύποπτος που κρατείται για τη δολοφονία τριών Κούρδων στο Παρίσι μίλησε στις αστυνομικές αρχές για το “μίσος που έχει κατά των ξένων”, όπως ανέφερε σήμερα η εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο 69χρονος συνελήφθη την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, αφού πυροβόλησε θανάσιμα δύο άντρες και μία γυναίκα σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, αλλά και σε ένα διπλανό καφέ στο 10ο διοικητικό διαμέρισμα του Παρισιού.

Οι δολοφονίες συντάραξαν την κουρδική κοινότητα που ετοιμάζονταν να τιμήσει την επέτειο από την ανεξιχνίαστη δολοφονία τριών ακτιβιστών, προκαλώντας διαμαρτυρίες που εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments