Διεθνή

Πελέ: Το «μαύρο μαργαριτάρι» σβήνει

Πελέ: Το «μαύρο μαργαριτάρι» σβήνει

Πηγή Φωτογραφίας: fosonline.gr/top10.gr

Αυξάνεται η ανησυχία στη Βραζιλία για την κατάσταση της υγείας του βασιλιά Πελέ

Αυξάνεται η ανησυχία στη Βραζιλία για την κατάσταση της υγείας του βασιλιά Πελέ. Ο 82χρονος κορυφαίος ποδοσφαιριστής, ο οποίος πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου, νοσηλεύεται από τα τέλη Νοεμβρίου στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο. Οι τελευταίες διεθνείς αναφορές κάνουν λόγο για το επικείμενο μοιραίο.

Την περασμένη Τετάρτη, οι γιατροί ανέφεραν μια «ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη» του καρκίνου του παχέος εντέρου, καθώς και «νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια».

Τα χαράματα,  μια από τις κόρες του Πελέ, η Κέλυ, δημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία, που απεικονίζει τη σύζυγο του Βραζιλιάνου σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και άλλα μέλη της οικογένειας του συγκεντρωμένα στο νοσοκομείο.

Η κόρη του «μαύρου μαργαριταριού» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου σημείωσε πως, στην φωτογραφία, «είμαστε σχεδόν όλοι. Καλά Χριστούγεννα. Ευγνωμοσύνη, αγάπη, ενότητα, οικογένεια. Η ουσία των Χριστουγέννων. Σας ευχαριστούμε όλους για όλη την αγάπη και το φως που μας στέλνετε».

Νωρίτερα, ένα άλλο παιδί του Πελέ, ο Εντίνιο, είχε δημοσιεύσει φωτογραφία στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο. Αρχικά, σημείωσε στη λεζάντα της φωτογραφίας: «Θα ήθελα να είμαι εκεί, αλλά σήμερα έχω δεσμεύσεις εδώ. Δεν είμαι γιατρός, δεν θα μπορούσα να βοηθήσω πολύ, να φανώ ουσιαστικά χρήσιμος». Μετά από λίγο, συμπλήρωσε, σημειώνοντας: «Μπαμπά, η δύναμή μου είναι μαζί σου».

Οι πιο πρόσφατες αναφορές είναι ακόμη πιο ανησυχητικές, αφού, δυστυχώς, ο Πελέ δίνει την πιο άνιση έως τώρα μάχη με την κακοήθεια.

Οι ειδήσεις από λατινοαμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν αναφορά για έναν «εξαιρετικά ταλαιπωρημένο οργανισμό». Οι ελπίδες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εναπόκεινται στα εναπομείναντα αποθέματα σωματικής δύναμης του κορυφαίου ποδοσφαιριστή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments