Ελλάδα

Μπακογιάννης: Στο πλευρό του Ιμάμογλου, με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Μπακογιάννης: Στο πλευρό του Ιμάμογλου, με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τη συμπαράστασή του προς τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, και την απαρασάλευτη αναφορά του στο Κράτος Δικαίου και την Δημοκρατία, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης

Τη συμπαράστασή του προς τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, και την απαρασάλευτη αναφορά του στο Κράτος Δικαίου και την Δημοκρατία, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο των εργασιών Διεθνούς Συνάντησης Αλληλεγγύης στο δημαρχείο Κωνσταντινούπολος.

Ιδιαίτερα, ο κ. Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε την έμπρακτη αλληλεγγύη του προς τον Ε. Ιμάμογλου, τονίζοντας: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ ως δήμαρχοι ευρωπαϊκών πόλεων, ως δημοκράτες κι ως εκπρόσωποι της κοινής συνισταμένης των πολιτών μας. Δεν ήρθαμε για να σκορπίσουμε εύκολα και μεγάλα λόγια στον αέρα, αλλά για να εκφράσουμε έμπρακτα και με ομοψυχία, τη συμπαράστασή μας στον φίλο Εκρέμ Ιμάμογλου».

«Η υπόθεση αυτή μάς γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω… Το συγκεκριμένο γεγονός δεν αποτελεί απλώς προσωρινή πηγή θλίψης και αγανάκτησης, αλλά μία “ολισθηρή πλαγιά” με σοβαρές συνέπειες για τις ευρωπαϊκές προοπτικές της Τουρκίας», συμπλήρωσε ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος πρόσθεσε: «Για να το πω απλά, αν σήμερα ο εκλεγμένος δυο φορές Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, λογοκρίνεται, δηλαδή καταπατάται η ελευθερία του λόγου του, τότε τι ξημερώνει αύριο για τη δημοκρατία στην Τουρκία; Τι ξημερώνει για τους πολίτες της;».

Ακόμη, ο κ. Μπακογιάννης υποστήριξε πως ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης είναι ένας δήμαρχος «που υπηρετεί άξια τη δημοκρατία στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, και στηρίζει στην πράξη τη συνεργασία, την ειρήνη και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στο ιδιαίτερο συμφέρον της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής συνολικά από την ευτυχή έκβαση της δικαστικής περιπέτειας του Εκρέμ Ιμάμογλου: «Η Τουρκία είναι γείτονας μας και θέλουμε το καλό της γειτονιάς μας. Άρα και το καλό της Τουρκίας. Βλέπετε, μπορεί τα σύμβολα των κρατών να είναι οι σημαίες τους, όμως οι σημαίες των πόλεων είναι η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δημοτικών αρχών, μόνο κοινά σημεία: Οι αξίες της αλληλεγγύης και της ελευθερίας. Η προσχηματική πολιτική εξουδετέρωση του Εκρέμ δε λειτουργεί προς όφελος κανενός και καμιάς κατοίκου της Κωνσταντινούπολης. Γι’ αυτό η στάση μας είναι ξεκάθαρη και η υποστήριξή μας σταθερή. Είμαστε σύμμαχοι της δικαστικής αμεροληψίας. Είμαστε υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου. Στεκόμαστε στο πλευρό του Εκρέμ με τον λαό της Κωνσταντινούπολης, για τη Δημοκρατία. Στη σωστή πλευρά της ιστορίας!».

Καταλήγοντας, ο κ. Κώστας Μπακογιάννης συμπλήρωσε ότι η δημοκρατία είναι μία αξία που υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα και θρησκευτικά όρια: «Η δημοκρατία είναι μία αξία η οποία ξεπερνά τα εθνικά σύνορα, τα όρια των θρησκειών και των πολιτισμών. Είναι πολύ μεγαλύτερη από όλους εμάς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το αντιληφθούμε και δεν το λέω μόνο επειδή έχω την τιμή να υπηρετώ την πρωτεύουσα που γέννησε τη δημοκρατία, αλλά επειδή αισθάνομαι ότι είναι μία ανάγκη, εξαιρετικά επίκαιρη στο σύγχρονο κόσμο, και όχι απλώς μια επιλογή» .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments