Διεθνή

Ο παγκόσμιος χάρτης ενάντια στην νέα απειλή Covid – 19

Ο παγκόσμιος χάρτης ενάντια στην νέα απειλή Covid – 19

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Αναμφίβολα, πληθαίνουν οι χώρες, που έχουν ήδη ανακοινώσει τη θέσπιση πρόσθετων, συμπληρωματικών ελέγχων για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα

Αναμφίβολα, πληθαίνουν οι χώρες, που έχουν ήδη ανακοινώσει τη θέσπιση πρόσθετων, συμπληρωματικών ελέγχων για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα, εν μέσω μιας διαφαινόμενης, ισχυρής επιδημικής έξαρσης του Covid-19.

Ειδικότερα, ο κατάλογος των χωρών μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Καθώς η Κίνα ολοκληρώνει τη στρατηγική της για τον «μηδενικό Covid», πολλά κράτη αποφάσισαν να επαναφέρουν τους περιορισμούς εισόδου στην εδαφική τους επικράτεια.

Έτσι, η Γαλλία εντάχθηκε, και αυτή, πριν από λίγο στη χορεία των χωρών, που απαιτούν από τους επισκέπτες που προέρχονται ή επιστρέφουν από την Κίνα να έχουν αρνητικό τεστ Covid – 19 πριν εισέλθουν στην επικράτειά τους.

Επιπλέον, αν και η απόφαση δεν είναι ακόμη επίσημη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο βρετανικός Τύπος εμφανίζεται βέβαιος για αυτό, ότι δηλαδή οι τοπικές αρχές έχουν επίσης καθορίσει την επιβολή υποχρεωτικού τεστ ελέγχου Covid – 19 για επιβάτες που προέρχονται από την Κίνα.

Βέβαια,  αυτό θα πρέπει να είναι αρνητικό για να μπορέσει κάποιος να εισέλθει στη Μεγάλη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ευρώπη, η Ιταλία ήταν εκείνη που αποφάσισε, χθες, πρώτη, να επιβάλει υποχρεωτικά τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα. Είναι ένα μέτρο που κρίνεται, σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, «ουσιώδες για να εγγυηθεί την επιτήρηση και την εξατομίκευση πιθανών παραλλαγών του ιού για την προστασία του ιταλικού πληθυσμού».

Από την πλευρά της, η Ισπανία ανακοίνωσε επίσημα, αυτήν την Παρασκευή, ότι θα αποκαταστήσει τους «ελέγχους» στα αεροδρόμιά της για ταξιδιώτες από την Κίνα. Η υπουργός Υγείας, η οποία δεν διευκρίνισε από πότε θα τεθεί σε ισχύ αυτό το μέτρο, ανέφερε ότι από αυτούς τους ταξιδιώτες θα ζητηθεί «απόδειξη ότι είναι αρνητικοί στον ιό ή διάγραμμα πλήρης εμβολιασμός».

Από όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ισπανία και η Ιταλία επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία Covid – 19 στην αρχή της πανδημικής κρίσης, τον μάλλον μακρινό Μάρτιο του 2020.

Μια άλλη χώρα που θα εισαγάγει σύντομα περιορισμούς είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ουάσιγκτον θα απαιτήσει όντως αρνητικό τεστ Covid εντός 48 ωρών από τις 5 Ιανουαρίου για όλους τους ταξιδιώτες ηλικίας άνω των δύο ετών που έρχονται με αεροπλάνο από την Κίνα. Πρόκειται για ένα μέτρο, που θα ισχύει και για επιβάτες από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

Επίσης, η Ιαπωνία, η Ινδία, η Μαλαισία και η Ταιβάν ανακοίνωσαν την ενίσχυση των μέτρων υγείας για ταξιδιώτες από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης ενός αρνητικού τεστ.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας έλαβε την ίδια απόφαση για τη χώρα του την Παρασκευή, με ισχύ μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Τέλος,  το Ισραήλ «αποφάσισε», όπως αναφέρεται, «να διατάξει τις ξένες αεροπορικές εταιρείες να δέχονται ξένους πολίτες σε πτήση από την Κίνα προς το Ισραήλ μόνο εάν έχουν αρνητικό τεστ για Covid».

Πλέον, αναμένονται οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοιχεία που μας ενδιαφέρουν άμεσα ως χώρα μέλος της Ε.Ε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments