Διεθνή

Ποια είναι η νέα μετάλλαξη του κορωνοïού που εμφανίστηκε στις ΗΠΑ;

Ποια είναι η νέα μετάλλαξη του κορωνοïού που εμφανίστηκε στις ΗΠΑ;

Πηγή Φωτογραφίας: ctvnews/naftemporiki.gr

Η νέα μετάλλαξη της Covid – 19 εμφανίστηκε στη δυτική όχθη του Ατλαντικού.

Η νέα μετάλλαξη της Covid – 19 εμφανίστηκε στη δυτική όχθη του Ατλαντικού. Είναι ανησυχητική για τους Αμερικανούς, ονομάζεται XXXB.1.5, αλλά δεν συντρέχει κανένας ιδιαίτερος λόγος για αυξημένη ανησυχία στη χώρα μας.

Πιο ειδικά, η XBB.1.5 είναι το «νέο παιδί» στη μεγάλη οικογένεια Omicron, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται να γίνει η κύρια μετάλλαξη στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως μεταδίδουν κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων.

Η παραλλαγή αυτή της Omicron εμφανίστηκε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο και οδήγησε σε πολλές υποκατηγορίες, κάθε φορά με μία ή περισσότερες μεταλλάξεις. Η XBB.1.5 είναι μία από αυτές. Προέρχεται από την XBB που είναι ένας νέος συνδυασμός,  δηλαδή ένα σύνολο δύο ήδη υπαρχουσών παραλλαγών της Omicron της BJ.1 και της BM.1.1.1.

Η XBB «κυκλοφορεί», όπως και η XBB.1, εδώ και αρκετές εβδομάδες στην Ασία, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πρώτη χώρα όπου η XBB.1.5 προοδεύει τόσο πολύ. Είναι η πρώτη φορά που ένας ανασυνδυασμός καταλαμβάνει τόσο χώρο σε μια δυτική χώρα.

Το κρισιμότερο ερώτημα είναι αν πρόκειται για μία πιο μεταδοτική μετάλλαξη και, ως προς αυτό, τα νέα είναι μάλλον ευχάριστα.

Κανένα στοιχείο μέχρι σήμερα δεν μας επιτρέπει να πούμε ότι η XBB.1.5 θα μπορούσε να είναι πιο μολυσματική από τις προηγούμενες υποπαραλλαγές της Omicron. Εξάλλου, κυκλοφορεί ήδη σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μόνο 15 περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί με κάποια αλληλουχία και αυτές περιορίζονται στο γαλλόφωνο Βέλγιο και τη βόρεια Γαλλία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments