Οδηγός

Νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με επίδομα 1.500 ευρώ

Νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με επίδομα 1.500 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ως κύριος δικαιούχος, υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Ενίσχυση και πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων ανέργων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων»

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ως κύριος δικαιούχος, υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Ενίσχυση και πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων ανέργων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» (κωδικός ΟΠΣ 5067215), στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020» με βάση την με αρ. πρωτ.: 2735/10.11.2021 Απόφαση Ένταξης της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και την με αρ. πρωτ. οικ.1034/29.04.2022 1η τροποποίηση της. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Στο πλαίσιο της ως άνω Πράξης υλοποιείται με ευθύνη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ από εξωτερικό ανάδοχο το Υποέργο 1 «Ενέργειες συμβουλευτικής υποστήριξης, επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων».

Αντικείμενο του είναι η υλοποίηση σειράς ενεργειών συμβουλευτικής υποστήριξης, στοχευμένης επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων για 600 ανέργους, περιλαμβανομένων των νέων πτυχιούχων και των μακροχρόνια ανέργων, με έμφαση σε εκείνους οι οποίοι είναι χαμηλής εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης θα έχουν συνολική διάρκεια 300 ώρες και θα υλοποιηθούν από εξωτερικό ανάδοχο.

Ειδικότερα, η θεωρητική κατάρτιση θα έχει διάρκεια 150 ώρες, και η πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις θα έχει συνολική διάρκεια 150 ώρες.

Η θεωρητική κατάρτιση με την ολοκλήρωση της θα οδηγεί σε πιστοποίηση από διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης προσώπων.

Η υλοποίηση των δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης θα καλύψει το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η παρούσα Πρόσκληση καλεί τους ενδιαφερόμενους δυνητικά ωφελούμενους άνεργους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στις δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης του Υποέργου 1 της Πράξης.

Αναλυτικότερα, τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης περιλαμβάνουν όπως ειπώθηκε στην παράγραφο 1 της παρούσας υπηρεσίες συμβουλευτικής, θεωρητικής κατάρτισης, πιστοποίησης και πρακτικής άσκησης σε 600 ωφελούμενους ανέργους/ες νέους/ες εγγεγραμμένους στα μητρώα της Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ), περιλαμβανομένων των νέων πτυχιούχων και των μακροχρόνια ανέργων, με έμφαση σε εκείνους οι οποίοι είναι χαμηλής εξειδίκευσης, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα:

  • α) Επαγγελματική συμβουλευτική, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις φάσεις, που περιλαμβάνουν συνολικά πέντε (5) ατομικές συνεδρίες
  • β) Προγράμματα κατάρτισης* σε επαγγελματικές δεξιότητες, συνολικής διάρκειας εκατόν πενήντα (150) ωρών στα κάτωθι θεματικά αντικείμενα:
  • Στέλεχος Διαχείρισης και Εμπορίας Βιολογικών Προϊόντων,
  • Στέλεχος Διαχείρισης Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων (γενικό και με εξειδίκευση στον αγροδιατροφικό τομέα ή τροφίμων, στον τομέα κρέατος),
  • Πωλητής – Στέλεχος εξαγωγικού – διεθνούς εμπορίου (γενικό και με εξειδικεύσεις σε αγροδιατροφικό τομέα ή τροφίμου, τομέα φαρμάκου, τομέα αλουμινίου),
  • Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου – E-Commerce,
  • Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικής Προώθησης Εταιρικής Παρουσίας – Social Media Marketing,
  • Υπάλληλος Υποδοχής / Εξυπηρέτηση πελατών και ανάδειξη τουριστικής εμπειρίας (Guest Experience Expert in Tourism),

*αναλυτική περιγραφή των προγραμμάτων κατάρτισης τίθεται στο Παράρτημα ΙΙΙ της παρούσας

  • γ) Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελούμενων στο θεματικό αντικείμενο που καταρτίσθηκαν.
  • δ) Πρακτική άσκηση διάρκειας εκατό πενήντα (150) ωρών, που αφορά την τοποθέτηση των ωφελούμενων, κατόπιν διαδικασίας σύζευξης, σε επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε θέση με αντικείμενο συναφές με το θεματικό αντικείμενο του προγράμματος κατάρτισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments