Διεθνή

Ο Μπάιντεν τιμά τους «αντιστασιακούς του Καπιτωλίου»

Ο Μπάιντεν τιμά τους «αντιστασιακούς του Καπιτωλίου»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Τζο Μπάιντεν τιμά σήμερα τον αγώνα εκείνων που αντιστάθηκαν στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του Καπιτωλίου τον Ιανουάριο του 2021, σε μια ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν τιμά σήμερα τον αγώνα εκείνων που αντιστάθηκαν στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του Καπιτωλίου τον Ιανουάριο του 2021, σε μια ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδιάζει να τιμήσει σήμερα το θάρρος, την αγωνιστικότητα και τον πατριωτισμό όσων αντιστάθηκαν στην επίθεση στο Καπιτώλιο, που σημειώθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Η εκδήλωση θα είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία για τον Τζο Μπάιντεν να θέσει το θέμα της επίθεσης υπό την ηγεσία των υποστηρικτών του πρώην Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον. Πριν από ένα χρόνο, ο Μπάιντεν είχε κατηγορήσει τον προκάτοχό του ότι αντιπροσώπευε μια «απειλή για την αμερικανική δημοκρατία», κάτι που πολύ σπάνια το αναφέρει δημόσια, προτιμώντας να εστιάζει στην άμβλυνση των εντάσεων στη χώρα.

Ο πρόεδρος των Δημοκρατικών έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για άλλη μια τετραετή θητεία, αν και δεν έχει ακόμη υποβάλει επίσημα την υποψηφιότητά του. Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την προεδρική του ήττα το 2020 και ανακοίνωσε, τον περασμένο Νοέμβριο, ότι επιδιώκει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2024.

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησαν, στις 6 Ιανουαρίου 2021, να αναστείλουν την πιστοποίηση του Κογκρέσου για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020, υποκινούμενοι από τις αβάσιμες κατηγορίες του Τραμπ ότι ήταν θύμα τεράστιας εκλογικής νοθείας. «Για να επιβιώσουμε ως έθνος δικαίου και δημοκρατίας, αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Μπένι Τόμπσον κατά την έναρξη της συνεδρίασης. «Αν η πίστη στο δημοκρατικό σύστημα έχει διαρραγεί, το ίδιο συμβαίνει και με τη δημοκρατία μας. Κι ο Ντόναλντ Τραμπ διέρρηξε αυτήν την πίστη».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία του 2024, καταγγέλλει πολιτικά κίνητρα πίσω από τις έρευνες, οι οποίες θεωρεί ότι τον στοχοποιούν. Πιστεύει ότι η ειδική επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου 2021, η πλειοψηφία των μελών της οποίας ήταν εκλεγμένοι Δημοκρατικοί, τήρησε μεροληπτική στάση υπέρ των Δημοκρατικών και του Μπάιντεν προσωπικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments