Διεθνή

Ταχύτατη εξάπλωση της νέας υποπαραλλαγής του κοροναϊού Kraken

Ταχύτατη εξάπλωση της νέας υποπαραλλαγής του κοροναϊού Kraken

Πηγή Φωτογραφίας: Sky News

Η νέα απειλή του κοροναϊού ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά στις στις 22 του περασμένου Οκτώβρη στη Νέα Υόρκη ενώ γρήγορα «διέσχισε» τον Ατλαντικό.

Η νέα υποπαραλλαγή ΧΒΒ.1.5 (γνωστή ανεπίσημα ως «Kraken», όπως το μυθικό θαλάσσιο τέρας της Νορβηγίας) που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ μεταδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς και πλέον έχει καταγραφεί σε 29 χώρες. Κύριο χαρακτηριστικό της νέας υποπαραλλαγής είναι ακριβώς το γεγονός ότι είναι πιο μεταδοτική από τα υπόλοιπα στελέχη που κυκλοφορούν, ενώ υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης διαφυγής από τα αντισώματα που προσφέρει ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού και η φυσική νόσος, καθώς και από τα μονοκλωνικά αντισώματα που χορηγούνται ως θεραπείες.

Η νέα απειλή του κοροναϊού ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά στις στις 22 του περασμένου Οκτώβρη στη Νέα Υόρκη ενώ γρήγορα «διέσχισε» τον Ατλαντικό. Σήμερα είναι πιθανώς να κυκλοφορεί σε περισσότερες χώρες από αυτές που έχει καταγραφεί.

«Πρόκειται για την πιο μεταδοτική υποπαραλλαγή που έχει ανιχνευθεί ως σήμερα» δήλωσε την Τετάρτη η Μαρία Βαν Κερκόβε, τεχνική επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Covid-19, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Όσο περισσότερο κυκλοφορεί ο ιός τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχει να αλλάξει» και να εξελιχθεί σε νέα στελέχη.

«Περιμένουμε νέα κύματα λοιμώξεων σε όλο τον κόσμο αλλά αυτό δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε νέα κύματα θανάτου επειδή τα αντίμετρά μας συνεχίσουν να δουλεύουν», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments