Διεθνή

«Αντίδραση» της ΕΕ απέναντι σε μονομερή αντιπληθωριστικά μέτρα ζητά ο Επίτροπος Μπρετόν

«Αντίδραση» της ΕΕ απέναντι σε μονομερή αντιπληθωριστικά μέτρα ζητά ο Επίτροπος Μπρετόν

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Ο Επίτροπος της ΕΕ για την εσωτερική αγορά, Τιερί Μπρετόν, πρότεινε την Τρίτη (10 Ιανουαρίου) να «αντιδράσουμε» στα μέτρα που λαμβάνουν ορισμένες χώρες

Ο Επίτροπος της ΕΕ για την εσωτερική αγορά, Τιερί Μπρετόν, πρότεινε την Τρίτη (10 Ιανουαρίου) να «αντιδράσουμε» στα μέτρα που λαμβάνουν ορισμένες χώρες που «αποφάσισαν να επικεντρωθούν στα δικά τους συμφέροντα», όπως ο νόμος των ΗΠΑ για τη μείωση του πληθωρισμού.

Σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της δεύτερης και τελευταίας ημέρας της επίσημης επίσκεψής του στην Ισπανία, ο Μπρετόν υπενθύμισε ότι ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού, που εγκρίθηκε τον Αύγουστο, προσφέρει γενναιόδωρα φορολογικά κίνητρα για τη στήριξη της οικολογικής μετάβασης ως παράγοντα έλξης για τις εταιρείες να επενδύσουν στις ΗΠΑ και όχι στην Ευρώπη, ανέφερε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων σύμφωνα με το euractiv.gr.

«Πρέπει να αντιδράσουμε όπως κάναμε κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19», δήλωσε ο Μπρετόν, προσθέτοντας ότι είναι υψίστης σημασίας οι εταίροι της ΕΕ να διασφαλίσουν ότι «όλοι μαζί θα εργαστούμε για να οικοδομήσουμε και να σχεδιάσουμε μια κατάλληλη απάντηση» για την προστασία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και τη διατήρηση «ισότιμων όρων ανταγωνισμού, τόσο στην εσωτερική αγορά» όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρότεινε επίσης να «αναπτυχθούν (στην Ευρώπη) βιομηχανικά συστήματα συγκρίσιμα με εκείνα των ΗΠΑ».

«Είναι καιρός να στείλουμε ένα σημαντικό μήνυμα στη βιομηχανία μας», δήλωσε, διαβεβαιώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι «παρούσα» σε αυτή την προσπάθεια, με νέα μέτρα που θα βοηθήσουν την ευρωπαϊκή βιομηχανία να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.

Οι Βρυξέλλες, είπε, θα προτείνουν ένα είδος νέας νομοθεσίας για τις καθαρές τεχνολογίες, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο ίδιος τύπος επιδοτήσεων για επενδύσεις είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη, και, από την άλλη πλευρά, προτείνοντας να τηρούνται ίσοι όροι μεταξύ των κρατών μελών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει επίσης τη δημιουργία ενός ταμείου για την κάλυψη ειδικών αναγκών που μπορεί να προκύψουν, μεταξύ άλλων μέτρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments