Focus

Τατιάνα Πάτιτζ: Η θεική ενέργεια που θα ηχεί από τον Παράδεισο

Τατιάνα Πάτιτζ: Η θεική ενέργεια που θα ηχεί από τον Παράδεισο

Πηγή Φωτογραφίας: oneman.gr

Πώς αποφάσισε ο Τζορτζ Μάικλ να την εντάξει στο θρυλικό βίντεο κλιπ του Freedom

Πέθανε σε ηλικία 56 ετών η Τατιάνα Πάτιτζ, το διάσημο σούπερ μόντελ της δεκαετίας του 1990. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου της.

«Δεν πούλησα ποτέ την ψυχή μου» είχε παραδεχτεί η Πάτιτζ σε μια συνέντευξη το 2020.

Γεννημένη στο Αμβούργο από Εσθονή μητέρα και Γερμανό πατέρα, μετακόμισε με την οικογένειάτης στο Skanör, μια παραθαλάσσια ειδυλλιακή πόλη τού νότου της Σουηδίας.Το 1983, 17 χρόνων και αγοροκόριτσο, ενώ ασχολιόταν σε ανταγωνιστικό επίπεδο με την αγωνιστική ιππασία, συμμετείχε σε ένα διαγωνισμό μοντέλων στην Στοκχόλμη. Εκεί πήρε την τρίτη θέση και το έπαθλο ήταν ένα ταξίδι στο Παρίσι με ορισμένου χρόνου συμβόλαιο με πρακτορείο μοντέλων.

View this post on Instagram

A post shared by Vanilla Linda (@lindaevangelistafan_90vanilla)

Το άστρο της δε γεννήθηκε γρήγορα, σημειώνει η Vogue, όμως εκτοξεύτηκε σταδιακά, με την ίδια να δουλεύει με θρύλους της παγκόσμιας μόδας, όπως Versace και Chanel, και να κοσμεί κάποια από τα πιο διάσημα εξώφυλλα της Vogue.

Μαζί με τα σούπερ μόντελ Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Κρίστι Τέρλινγκτον και Λίντα Εβαντζελίστα συμμετείχε στο βίντεο κλιπ του «ύμνου» των 90s «Freedom» τού Τζορτζ Μάικλ.

Ο Πίτερ Λίντμπεργκ έμελλε να είναι ο «νονός» της καριέρας της. Ο Γερμανός φωτογράφος, γνωστός για τις αρετουσάριστες φωτογραφίες του και την προτίμησή του στη φυσική ομορφιά, φωτογράφισε την Πάτιτζ στη διάσημη εικόνα “White Shirts: Six Supermodels, Malibu” το 1988 και ξανά για τη βρετανική Vogue τον Ιανουάριο του 1990. Όταν ο Τζορτζ Μάικλ είδε εκείνο το τεύχος, την κάλεσε να εμφανιστεί στο θρυλικό πια βίντεο κλιπ.

View this post on Instagram

A post shared by David Soloff (@davidjsoloff)

View this post on Instagram

A post shared by Oliver Rauh (@rauh.oliver)

View this post on Instagram

A post shared by @discrete_mag

«Η Τατιάνα ήταν πάντα το ευρωπαϊκό σύμβολο τού σικ, όπως η Ρόμι Σνάιντερ-συναντά-τη-Μόνικα Βίτι. Ήταν πολύ λιγότερο ορατή από τις συναδέλφους της, πιο μυστηριώδης, πιο ώριμη, πιο απλησίαστη- κι αυτό είχε τη γοητεία του» σημειώνει η Ανα Γουίντουρ, επικεφαλής περιεχομένου της Condé Nast και διευθύντρια της Vogue.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments