Διεθνή

Μόσχα: «Δεν επιθυμούμε δυτικούς διαμεσολαβητές στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία»

Μόσχα: «Δεν επιθυμούμε δυτικούς διαμεσολαβητές στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου- The Guardian

«Εάν και όταν επαναληφθούν αυτές οι επαφές, πιθανότατα θα είναι και άμεσες. Και θα ήταν η καλύτερη επιλογή» δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος

Η Μόσχα δηλώνει ότι δεν επιθυμεί «δυτικούς διαμεσολαβητές» στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, ενώ ο φονικός πόλεμος συνεχίζεται.

Εάν επαναληφθούν, οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πιθανότατα θα είναι άμεσες, χωρίς μεσολαβητές, κάτι που θα ήταν η καλύτερη επιλογή, υποστήριξε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξέι Πολιστσούκ σε συνέντευξή του στο TASS.

«Εάν και όταν επαναληφθούν αυτές οι επαφές, πιθανότατα θα είναι και άμεσες. Και θα ήταν η καλύτερη επιλογή, καθώς η εμπειρία έχει αποδείξει ότι οι δυτικοί μεσολαβητές επιδιώκουν συχνά τους δικούς τους στόχους και προσπαθούν να επηρεάσουν τις συνομιλίες, ενεργώντας όχι για τη διευθέτηση της σύγκρουσης, αλλά για τα δικά τους πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα», είπε όταν ρωτήθηκε εάν η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για πιθανές μελλοντικές συνομιλίες απευθείας με τις σημερινές αρχές του Κιέβου.

Ο υψηλόβαθμος διπλωμάτης σημείωσε ότι οι περσινές συνομιλίες με την ουκρανική πλευρά ήταν άμεσες. «Μέχρι τώρα αλληλεπιδρούσαμε μόνο με τους Ουκρανούς απευθείας, χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες που μας παρασχέθηκαν, τις οποίες εκτιμούμε πραγματικά. Τρεις γύροι ρωσοουκρανικού διαλόγου πραγματοποιήθηκαν στη Λευκορωσία και ένας στην Τουρκία τον Φεβρουάριο – Απρίλιο του περασμένου έτους Αργότερα πραγματοποιήθηκαν σχεδόν καθημερινές επαφές μέσω τηλεδιασκέψεων. Ήταν άμεσες συνομιλίες με τους Ουκρανούς», τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments