Διεθνή

Ο Πούτιν προετοιμάζει μια αυριανή ανακοίνωση για τον πόλεμο

Ο Πούτιν προετοιμάζει μια αυριανή ανακοίνωση για τον πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ρώσος πρόεδρος προετοιμάζεται για να προβεί σε μία «σημαντική ανακοίνωση» για τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, τους τελευταίους ένδεκα μήνες

Ο Ρώσος πρόεδρος προετοιμάζεται για να προβεί σε μία «σημαντική ανακοίνωση» για τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, τους τελευταίους ένδεκα μήνες. Η προεδρική  ανακοίνωση αναμένεται να αναφέρεται στη συμπλήρωση ογδόντα ετών από την υποχώρηση της γραμμής των Ναζί στο Λένινγκραντ, το 1944.

Πιο ειδικά, η είδηση μεταδίδεται εδώ και λίγη ώρα, κυρίως από δυτικά μέσα ενημέρωσης. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την είδηση, αλλά αρέσκεται στον επικοινωνιακό εορτασμό σημαντικών ημερομηνιών της ρωσικής ιστορίας.

Ο Β. Πούτιν εμφανίζεται να είναι έτοιμος, λοιπόν, να προβεί σε μια δημόσια απεύθυνση προς τον λαό της Ρωσικής Ομοσπονδίας αύριο, οπότε και συμπληρώνονται ογδόντα έτη από τότε που οι πολίτες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μπορέσαν να διαρρήξουν τη γραμμή των Γερμανών Ναζί στην περιοχή του Λένινγκραντ. Η απελευθέρωση έμελλε να επέλθει ένα χρόνο μετά.

Ο Πούτιν θέλει να «επικαιροποιήσει» τον ναζιστικό κίνδυνο στα πρόσωπα των Ουκρανών. Αυτοί έχουν άλλωστε αποκαλεστεί «Ναζί» από το Κρεμλίνο. Στο όνομα της δίωξης των Ουκρανών Ναζί διεξάγεται ο πόλεμος από τις 24 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, ο Πούτιν ξέρει ότι ο πόλεμος βρίσκεται σε καμπή, σε ένα κομβικό σημείο. Οι Δυτικοί προετοιμάζονται να συγκεντρώσουν τεθωρακισμένα οχήματα στη Γερμανία και στην Ουκρανία. Η Φινλανδία και η Μεγάλη Βρετανία έχουν ήδη κάνει σχετικές κινήσεις, ενώ η Γερμανία απέχει ένα βήμα από την αποστολή τανκ.

Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν είναι πάντοτε αξιόπιστος στα δημόσια μηνύματά του και τις «σημαντικές ανακοινώσεις» του.

Για παράδειγμα, η ανακοίνωση της Μόσχας, πριν από λίγες ημέρες,  για 36ωρη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα δεν ήταν στην πράξη παρά μια ωμή προσπάθεια της Ρωσίας να κρύψει την ευθύνη της για τα δεινά του άμαχου πληθυσμού και ακόμη απόδειξη του ρωσικού καθεστωτικού κυνισμού.

Έως τώρα, τα διαβήματα και οι ανακοινώσεις του Ρώσου προέδρου δεν συνοδεύονται από κινήσεις προώθησης της υπόθεσης της ειρήνευσης στο πολεμικό μέτωπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments