Πολιτική

Σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Θες να κάνεις τη φοιτητική ζωή που σου αξίζει; – Το «Χάου Του»

Σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Θες να κάνεις τη φοιτητική ζωή που σου αξίζει; – Το «Χάου Του»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

ς. Όπως παρατηρούν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, το σύνολο της πολιτικής Μητσοτάκη σε αυτό το πεδίο είναι η συνάντηση των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών με τις ακραία δεξιές αντιλήψεις.

Το θέμα, αυτήν τη φορά, είναι ο μεγάλος πυλώνας της Παιδείας. Όπως παρατηρούν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, το σύνολο της πολιτικής Μητσοτάκη σε αυτό το πεδίο είναι η συνάντηση των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών με τις ακραία δεξιές αντιλήψεις.

«Η συνάντηση της αντίληψης που θέλει να μετατρέψει την παιδεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα και τις δημοκρατικές κατακτήσεις σε πεδίο αυταρχισμού. Από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) που αφήνει δεκάδες χιλιάδες νέους εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κάνει πλάτες στα μεγάλα συμφέροντα των ιδιωτικών κολεγίων ως την πανεπιστημιακή αστυνομία το δόγμα Μητσοτάκη για την παιδεία είναι ο διαρκής περιορισμός της νεολαίας ως της βασικής δύναμης που αναδύεται. Όλα για το κέρδος των πάρα πολύ λίγων και για τις αναχρονιστικές αντιλήψεις υπερσυντηρητικών ακροατηρίων», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments