Διεθνή

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί την καταχώριση των Φρουρών της Επανάστασης ως τρομοκρατική οργάνωση

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί την καταχώριση των Φρουρών της Επανάστασης ως τρομοκρατική οργάνωση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι Φρουροί της Επανάστασης, ο γνωστός ιδεολογικός στρατός της Τεχεράνης, φαίνεται ότι θα χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατική οργάνωση»

Οι Φρουροί της Επανάστασης, ο γνωστός ιδεολογικός στρατός της Τεχεράνης, φαίνεται ότι θα χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατική οργάνωση» από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε κάθε περίπτωση, αυτό ζητά από σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, οι ευρωβουλευτές, που συνέρχονται στην ολομέλεια, «καλούν την Ένωση και τα κράτη μέλη της να συμπεριλάβουν το σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στον κατάλογο της Ένωσης όσον αφορά την τρομοκρατία», σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, που εγκρίθηκε ευρέως και προστέθηκε στην ετήσια έκθεση για την κοινή εξωτερική πολιτική.

Το Ιράν συγκλονίζεται από το κίνημα  διαμαρτυρίας εναντίον του ανελεύθερου καθεστώτος της Τεχεράνης από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

. Αρκετοί νεαροί Ιρανοί άνδρες και γυναίκες καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν για τις σχέσεις τους με το κίνημα, που είναι πια γνωστό ως «Woman Life Freedom».

Τη Δευτέρα, περίπου 12.000 άνθρωποι από όλη την Ευρώπη διαδήλωσαν μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, για να απαιτήσουν την εγγραφή των Φρουρών της Επανάστασης σε αυτή τη μαύρη λίστα, όπως έχει ήδη γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχαν προηγουμένως λάβει την υποστήριξη της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία τους συνάντησε.

Αύριο, Πέμπτη, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να επιβεβαιώσουν αυτό το αίτημα στην ψηφοφορία για μια μη νομοθετική έκθεση που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην ευρωπαϊκή απάντηση στις διαδηλώσεις και τις εκτελέσεις στο Ιράν. Το κείμενο που θα τεθεί σε ψηφοφορία, είναι πληρέστερο από αυτό που εγκρίθηκε την Τετάρτη.

Το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης στις 22 Απριλίου 1979, λίγο περισσότερο από δύο μήνες μετά τη νίκη της επανάστασης ενάντια στην εξουσία του Σάχη και όταν οι νέες αρχές είχαν περιορισμένη εμπιστοσύνη στον στρατό που κληρονόμησε από το παλιό καθεστώς. Οι Φρουροί (“Sepah-é Pasdaran” στο Περσικά) της Ισλαμικής Επανάστασης είναι ένας ιδεολογικός στρατός. Σε αντίθεση με τον εθνικό στρατό, οι «Pasdaran» δεν έχουν τον πρωταρχικό ρόλο της διασφάλισης της προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας: αποστολή τους είναι «η διαφύλαξη της Επανάστασης και των επιτευγμάτων της», σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments