Πολιτική

Οικονόμου στην Τουρκία: Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν και με κανένα τρόπο

Οικονόμου στην Τουρκία: Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν και με κανένα τρόπο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ηχηρή απάντηση Οικονόμου σε προκλήσεις Ερντογάν

«Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ηχηρή απάντηση στις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν  κατά της Ελλάδας, έδωσε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τουρκική ηγεσία στον αδιέξοδο δρόμο της πόλωσης. Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο», επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον Ερντογάν. «Οι θέσεις της είναι πασίγνωστες, σταθερές, ξεκάθαρες και απόλυτα ισχυρές. Η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν και με κανέναν τρόπο», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας απείλησε τη χώρα μας, λέγοντας: «Μητσοτάκη αν κάνεις το λάθος, θα έρθουν οι τρελοί Τούρκοι».

Διμέτωπες απειλές Ερντογάν κατά Μητσοτάκη και Economist

Το απειλητικό ξέσπασμα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν προκάλεσαν η χθεσινή συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς επίσης και το «επίμαχο» δημοσίευμα του περιοδικού Economist.

Υπενθυμίζεται ότι  Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ιδιαίτερα χθες, στο Νταβός της Ελβετία, στην έκδηλη επιθετικότητα της Άγκυρας, τα τελευταία χρόνια, και αμφισβήτησε τον απειλητικό χαρακτήρα του τουρκικού στρατού σε σχέση με τη χώρα μας, τονίζοντας ότι «δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια βιώσαμε πολλές εντάσεις και όχι μόνο για το Καστελόριζο. (…) Πιστεύει κανείς ρεαλιστικά ότι τα ελληνικά νησιά είναι απειλή για την τουρκική ενδοχώρα ή μήπως η τουρκική ενδοχώρα απειλεί τα ελληνικά νησιά;».

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέκαμψε, μετά από ελάχιστες ημέρες, στην τοξική, επιθετική ρητορική του, επιτιθέμενος ονομαστικά εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού και αμφισβητώντας το δικαίωμα στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου:  «Ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι δηλώσεις του δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής. Διαπιστώνουμε πως οι όροι της Λωζάνης και όσα αφορούν τα νησιά, δεν εφαρμόζονται από τους Έλληνες αξιωματούχους. Δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αλλά αυτοί τα νησιά τα στρατιωτικοποιούν. Και με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών κάνουν αντίθετα βήματα στη συνθήκη της Λωζάνης και των άλλων συνθηκών. Κι εμείς κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, απαντάμε στα διεθνή fora αυτά που πρέπει. Κι εκείνοι θα κάνουν όσα πρέπει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments