Διεθνή

Μπίλστρομ: «Οι ισλαμοφοβικές προβοκάτσιες είναι αποκρουστικές»

Μπίλστρομ: «Οι ισλαμοφοβικές προβοκάτσιες είναι αποκρουστικές»

Πηγή Φωτογραφίας: TRT

Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Τομπίας Μπίλστρομ, ανέφερε το Σάββατο πως οι ισλαμοφοβικές προβοκάτσιες είναι αποκρουστικές, αφότου ακροδεξιοί διαδηλωτές έκαψαν το Κοράνι σε διαμαρτυρία που έγινε κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Στοκχόλμη. «Η Σουηδία έχει μια ευρεία ελευθερία της έκφρασης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εγώ ή η σουηδική κυβέρνηση υποστηρίζουμε τις απόψεις που εκφράζονται» […]

Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Τομπίας Μπίλστρομ, ανέφερε το Σάββατο πως οι ισλαμοφοβικές προβοκάτσιες είναι αποκρουστικές, αφότου ακροδεξιοί διαδηλωτές έκαψαν το Κοράνι σε διαμαρτυρία που έγινε κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Στοκχόλμη.

«Η Σουηδία έχει μια ευρεία ελευθερία της έκφρασης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εγώ ή η σουηδική κυβέρνηση υποστηρίζουμε τις απόψεις που εκφράζονται» έγραψε ο Μπίλστρομ σε ανάρτηση του στο Twitter.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως οι σουηδικές αρχές έδωσαν άδεια για την εκδήλωση στην οποία σχεδιάζεται δράση με το κάψιμο του Κορανίου, παρά «τις προειδοποιήσεις μας», όπως είπε ο Τσαβούσογλου. «Ελπίζω πως οι σουηδικές αρχές θα λάβουν μέτρα ώστε να μην αποτρέψουν κάτι τέτοιον» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου είπε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν πρέπει να χαρακτηρίζονται ως μορφή έκφρασης της ελευθερίας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ακύρωσε την επίσημη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Σουηδίας, Παλ Τζόνσον, που είχε προγραμματιστεί για τις 27 Ιανουαρίου.

Η επίσκεψη του Τζόνσον ήταν σχεδιασμένη ώστε να κάμψει τις αντιρρήσεις που έχει η Τουρκία στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments