Κόσμος

Μπορέλ: Η Ουκρανία και η περαιτέρω βοήθεια σε αυτή στο επίκεντρο των συζητήσεων των ΥΠΕΞ

Μπορέλ: Η Ουκρανία και η περαιτέρω βοήθεια σε αυτή στο επίκεντρο των συζητήσεων των ΥΠΕΞ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Την κατάσταση στην Ουκρανία και την παροχή επιπλέον ευρωπαϊκής βοήθειας προς αυτή θα εξετάσουν σήμερα, Δευτέρα (23/1) οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που συναντιούνται στις Βρυξέλλες.

Την κατάσταση στην Ουκρανία και την παροχή επιπλέον ευρωπαϊκής βοήθειας προς αυτή θα εξετάσουν σήμερα, Δευτέρα (23/1) οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που συναντιούνται στις Βρυξέλλες. «Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στρατιωτικά την Ουκρανία και για μια νέα εκταμίευση από το Ευρωπαϊκό Μέσο για την Ειρήνη» επεσήμανε ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Την κατάσταση στην Ουκρανία και την παροχή επιπλέον ευρωπαϊκής βοήθειας προς αυτή θα εξετάσουν σήμερα, Δευτέρα (23/1) οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που συναντιούνται στις Βρυξέλλες.

«Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στρατιωτικά την Ουκρανία και για μια νέα εκταμίευση από το Ευρωπαϊκό Μέσο για την Ειρήνη» επεσήμανε ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Στο Συμβούλιο θα μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα. Όπως ανέφερε, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, θα συζητήσουν για τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν κάποια κράτη-μέλη, στο πλαίσιο της ομάδας Ράμσταιν και την κατάσταση επί του εδάφους, αλλά και για την παροχή επιπλέον οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ερωτηθείς για τα άρματα μάχης που διστάζουν να παραδώσουν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες στην Ουκρανία, ο Ζοζέπ Μπορέλ απάντησε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί, καθώς τα κράτη-μέλη έχουν διαφορετικές απόψεις. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι κατά την προσωπική του άποψη, τα όπλα αυτά θα πρέπει να παρασχεθούν στον ουκρανικό στρατό. Εξάλλου, στη συζήτηση για το Ιράν, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται σήμερα να υιοθετήσουν νέες κυρώσεις κατά 37 ατόμων και οντοτήτων που εμπλέκονται στην καταστολή των διαδηλώσεων.

Επιπλέον, τo Συμβούλιο θα ανταλλάξει απόψεις για το Σαχέλ και τις παράκτιες χώρες της Δυτικής Αφρικής, για την Αρμενία, το Μαυροβούνιο, το Αφγανιστάν και τη Βενεζουέλα.

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.