Οικονομία

Τα χρυσά ενοίκια λόγω του μετρό

Τα χρυσά ενοίκια λόγω του μετρό

Πηγή Φωτογραφίας: xristika.gr

Μελλοντικές υπεραξίες έχουν αρχίσει να «μετρούν» οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιοχές όπου θα περάσει η Γραμμή 4 του Μετρό - Σταθερά αυξητική τάση στα ενοίκια

«Προκαταβολές» για τις μελλοντικές υπεραξίες έχουν αρχίσει να ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιοχές όπου θα περάσει η Γραμμή 4 του Μετρό, με τις τιμές πώλησης και ενοικίων να καταγράφουν σταθερά αυξητική τάση, που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και διψήφια ποσοστά ανόδου.

Παρότι οι 15 νέοι σταθμοί του Μετρό (Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημίας, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή) δεν πρόκειται να λειτουργήσουν πριν από το 2030, τα ακίνητα ακόμη και σε περιοχές που κάποτε θεωρούνταν προσιτές για τα νοικοκυριά με μέσο και μικρό εισόδημα, όπως το Γαλάτσι, η Κυψέλη, ο Υμηττός, η Καισαριανή και τα Ιλίσια, έχουν αρχίσει ήδη να ακριβαίνουν.

Το ίδιο συνέβη – και συμβαίνει – και σε περιοχές, όπως ο Πειραιάς και τα δυτικά προάστια, οι οποίες το τελευταία απέκτησαν Μετρό.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η αύξηση των τιμών των ακινήτων στο Αιγάλεω, μία συνοικία που ευνοείται λόγω και της κοντινής απόστασης με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΤΕΙ κ.λπ.), αλλά και το Περιστέρι.

Επίσης μετά την άφιξη του Μετρό περιζήτητα έχουν γίνει τα σπίτια στη Νίκαια, τον Κορυδαλλό και την Αγία Βαρβάρα.

Σύμφωνα με κτηματομεσίτες, τα σπίτια που βρίσκονται πέριξ των σταθμών μέσων σταθερής τροχιάς, όπως μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, «εκτινάσσονται» στην πρώτη γραμμή της ζήτησης, με τα ενοίκια να είναι αυξημένα, τουλάχιστον κατά 10-12% σε σχέση με τα υπόλοιπα ακίνητα της ίδιας περιοχής, ενώ υψηλότερες είναι και οι τιμές αγοράς. Σημειώνεται ωστόσο ότι η αγορά κατοικιών «αντιδρά» με μεγαλύτερη καθυστέρηση συγκριτικά με εκείνη των μισθώσεων.

Οι 15 νέοι σταθμοί του Μετρό της Αθήνας βρίσκονται στις εξής περιοχές:

– Βεΐκου στη συμβολή της Λεωφόρου Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) με την οδό Τράλλεων στον Δήμο Γαλατσίου.

– Γαλάτσι στη συμβολή της Λεωφόρου Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) και επί της συνέχειας αυτής, οδό Αγ. Γλυκερίας με την Λεωφόρο Γαλατσίου στον Δήμο Γαλατσίου.

– Ελικώνος στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος στον Δήμο Αθήνας, παρά τον λόφο Ελικώνος.

– Κυψέλη στη νοτιοανατολική πλευρά της πλατείας Κανάρη στον Δήμο Αθήνας, από την οδό Κυψέλης μέχρι την οδό Βελβενδού.

– Δικαστήρια στα δυτικά του συμπλέγματος των πρώην κτιρίων της σχολής Ευελεπίδων στον Δήμο Αθήνας, στη συμβολή των οδών Ευελπίδων και Μουστοξύδη.

– Αλεξάνδρας στη συμβολή της Λεωφ. Αλεξάνδρας με την οδό Μουστοξύδη στον Δήμο Αθήνας.

– Εξάρχεια επί της πλατείας Εξαρχείων, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη στον Δήμο Αθήνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments