Πολιτική

Θερμή αντιπαράθεση Μάντζου – Τσαπανίδου

Θερμή αντιπαράθεση Μάντζου – Τσαπανίδου

Πηγή Φωτογραφίας: Real.gr

Σε μετωπική αντιπαράθεση διαρκείας εξελίσσεται το «θερμό επεισόδιο» ανάμεσα στους εκπροσώπους Τύπου του Σύριζα και του ΠΑΣΟΚ.

Σε μετωπική αντιπαράθεση διαρκείας εξελίσσεται το «θερμό επεισόδιο» ανάμεσα στους εκπροσώπους Τύπου του Σύριζα και του ΠΑΣΟΚ.

Πιο ειδικά, ο εμφύλιος στο «γαλατικό προοδευτικό χωριό» ξεκίνησε, όταν η κ. Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος του Σύριζα άφησε να εννοηθεί, ούτε λίγο – ούτε πολύ, ότι το ενδεχόμενο μετεκλογικής, κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εκληφθεί ως προϊόν εκβιασμού και όχι ως καρπός προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ του κυβερνώντος και του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Στην, αν μη τι άλλο, θεαματική τοποθέτηση της κ. Τσαπανίδου απάντησε ο κ. Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ., ο οποίος αποκάλεσε «ψεκασμένα σενάρια» και «συνωμοσιολογίες» τα όσα υποστήριξε η κ. Τσαπανίδου του Σύριζα και πρόσθεσε πως «άλλου είναι αυτοί οι οποίοι εκβιάζονται».

«Η συνεργασία δεν θα μπορούσε να είναι προϊόν εκβιασμού;»

Πιο αναλυτικά, για το εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, συνεργαστεί με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αυτό θα μπορούσε να είναι προϊόν εκβιασμού, από τις υποκλοπές. «Δεν θα μπορούσε; Εσείς το αποκλείετε; Είστε σίγουρος;» διερωτήθηκε με νόημα η κυρία Τσαπανίδου.

«Πολύ γρήγορα έγινε Πολάκης η κ. Τσαπανίδου»

Μετά λίγη ώρα από την αιχμηρή δήλωση της κ. Τσαπανίδου, ο κ. Μάντζιος παρενέβη και τόνισε, από την δική του πλευρά, πως η εκπρόσωπος Τύπου του Σύριζα έχει φτάσει να υιοθετεί πρακτικές Πολάκη και άλλων στελεχών του Σύριζα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάντζιος τόνισε: «Προσδοκούσαμε ότι η κ. Τσαπανίδου θα έφερνε άλλο ύφος και ήθος στην πολιτική επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δυσάρεστο ότι διαψευδόμαστε τόσο γρήγορα. Βεβαίως, δεν εκπλήσσομαι προσωπικά. Εκπλήσσομαι ίσως από την ταχύτητα με την οποία η κ. Τσαπανίδου μπήκε στο ρόλο και υιοθέτησε τις πρακτικές του κ. Πολάκη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναδειχθεί δικαιωματικά πρωταθλητές σε «ψεκασμένα» σενάρια και συνωμοσιολογία. Η κ. Τσαπανίδου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ένα θεσμικό μέτωπο, αρραγές, απέναντι στους παρακρατικούς μηχανισμούς, απέναντι στις αντιθεσμικές επιλογές και επί Νέας Δημοκρατίας και επί ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τότε, έτσι και τώρα, εμείς δεν κάναμε και δεν κάνουμε ούτε υποκλοπές, όπως δεν κάναμε ούτε κάνουμε «κάλπικα» δημοψηφίσατα, ούτε δημιουργούμε σκάνδαλα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μοιράζοντας εκτός από άδειες και μετοχές στα κανάλια. Είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οι δύο. Και η Νέα Δημοκρατία που αναπαράγει συνωμοσιολογία για “πράκτορες” και “πρεσβείες” με αφορμή τις υποκλοπές αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που σφυρίζει αδιάφορα για όσα ακούγονται στη Δικαιοσύνη για τα έργα και τις ημέρες της δικής του Κυβέρνησης. Είναι και οι δύο επικίνδυνοι για τον τόπο. Γι’ αυτό εμείς λέμε και από χθες το είπε και ο Πρόεδρος στην Κεντρική Επιτροπή ότι είμαστε στην αντίπερα όχθη».

Σε ερώτηση σχετική με το τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που τα ποσοστά της πρώτης Κυριακής βγαίνουν για να σχηματιστεί κυβέρνηση είτε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Θα σεβαστούμε την ισχυρή εντολή αναγνώρισης της πολιτικής μας ταυτότητας. Ποια είναι η πολιτική μας ταυτότητα; Είμαστε στην όχθη της συνέπειας και της Δημοκρατίας, απέναντι στη συνωμοσιολογία και την καταπάτηση των θεσμών.  Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ έχουν κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες σε κάθε δικαιοδοσία: Ποινική, διοικητική, αστική. Στην ελληνική και ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Στην ελληνική και ευρωπαϊκή Βουλή, για να φανεί η αλήθεια. Εμείς πήγαμε στη Δικαιοσύνη και στους θεσμούς. Είναι άλλοι,  λοιπόν, αυτοί που εκβιάζονται. Είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν τα ρυπαρά δίκτυα της πίσω αυλής του Μεγάρου Μαξίμου. Και τώρα αυτά τα δίκτυα, πρώην και ενεργοί συνεργοί τους, φεύγουν ως ποντικοί όταν το καράβι βυθίζεται και πάνε στην απέναντι πλευρά και δίνουν πληροφορίες. Είναι αυτοί που εκβιάζονται από τον πρώην κολλητό τους και συνεργάτη τους τον κύριο Καλογρίτσα. Είναι ο κ. Μητσοτάκης που εκβιάζεται από τα ρυπαρά δίκτυα και ο κ. Τσίπρας που εκβιάζεται από τον κ. Καλογρίτσα. Και μιας και μιλάμε για ονόματα, ας θυμηθεί η κ. Τσαπανίδου, πότε ήρθαν οι επιχειρηματίες που ακόμη και σήμερα διακινούν το Predator στην Ελλάδα; Με ποια Κυβέρνηση έκαναν τις πρώτες τους συμβάσεις οι κύριοι Λαβράνος και Μπίτζιος; Μήπως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Είναι αυτοί οι επιχειρηματίες που ο ΣΥΡΙΖΑ καλωσόρισε στη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία τους χρησιμοποίησε, τους προστάτεψε, τους έδωσε και την άδεια να εξαγάγουν το Predator σε ανελεύθερα καθεστώτα. Αυτή είναι η αμείλικτη αλήθεια».

Ακόμη, αναφορικά με το άρθρο του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο κ. Μάντζος, επισήμανε ότι «υπάρχουν χονδροειδείς ανακρίβειες, οι οποίες θα αποκατασταθούν. Η μόνη πολιτική ομάδα στην Ευρωβουλή, που έχει θέσει το ζήτημα των υποκλοπών στις πραγματικές του διαστάσεις, είναι το ΠΑΣΟΚ και οι Σοσιαλιστές. Δύο και τρείς φορές, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στην Ολομέλεια. Είναι άλλοι αυτοί που το μπλοκάρουν. Και ας θυμηθεί η κ. Τσαπανίδου, οι σύντροφοί της στην Ευρωβουλή τι έκαναν; Η Αριστερά πετάει χαρταετό στο ζήτημα των υποκλοπών. Άρα αλλού τα μαθήματα θεσμικής προσήλωσης».

Η κ. Τσαπανίδου επανήλθε πριν από λίγη ώρα με δήλωσή της. Αυτήν την φορά τόνισε ότι «ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έχει μιλήσει για προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Αν ο κ. Μάντζος έχει άλλη άποψη, ας το δηλώσει ξεκάθαρα». «Παραπέμπω τον κ. Μάντζο που έσπευσε να με χαρακτηρίσει συνωμοσιολόγo και ψεκασμένη, στις προ πέντε ημερών δηλώσεις του κ. Γερουλάνου. Είναι και αυτός ψεκασμένος συνωμοσιόλογος;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments