Ελλάδα

Ανδραβίδα: Όταν ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης εκπροσωπούσε την Ελλάδα στη μεγαλύτερη αεροπορική έκθεση

Ανδραβίδα: Όταν ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης εκπροσωπούσε την Ελλάδα στη μεγαλύτερη αεροπορική έκθεση

Πηγή Φωτογραφίας: protothema/Αρχείου

Ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης είχε εκπροσωπήσει την Πολεμική Αεροπορία στην αεροπορική Royal International Air Tattoo το 2017 στο RAF Fairford στο Σουίντον στο Ουίλτσαϊρ της Αγγλίας.

Ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης είχε εκπροσωπήσει την Πολεμική Αεροπορία στην αεροπορική Royal International Air Tattoo το 2017 στο RAF Fairford στο Σουίντον στο Ουίλτσαϊρ της Αγγλίας. Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε τη Δευτέρα, όταν έπεσε το F-4 Φάντομ στα νότια της Ανδραβίδας.

Μάλιστα, στο παρελθόν οι πιλότοι του αεροσκάφους, έχουν τιμήσει με την υπηρεσία τους την Ελλάδα, τόσο εντός της χώρας μας, όσο και διεθνώς.

Ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης, ο οποίος ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου Φάντομ, που έπεσε νότια της Ανδραβίδας και ακόμα αγνοείται, είχε εκπροσωπήσει την Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας στην αεροπορική Royal International Air Tattoo το 2017 στο RAF Fairford στο Σουίντον στο Ουίλτσαϊρ της Αγγλίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αεροπορική έκθεση στον κόσμο.

Τότε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με αποστολή δύο Phantom F4E της 338 Μοίρας από την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας.

Yπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του παραμένουν άκαρπες. Έχουν ενισχυθεί με τη συμμετοχή ενός Sikorsky S-70, ενός super puma, αλλά και ενός ειδικού ρομπότ. Ωστόσο, στην περιοχή βρέχει από το πρωί, δυσχεραίνοντας την κατάσταση.

Η αιτία της πτώσης του F-4 ακόμα παραμένει άγνωστη με τον πιλότο του δεύτερου Phantom που πετούσε μαζί με το μοιραίο μαχητικό κατά τη διάρκεια της άσκησης, να αποκαλύπτει στο Star, τις συνθήκες της πτώσης του F-4.

Όπως δήλωσε, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μίας παρατεταμένης στροφής και τη στιγμή που πετούσαν σε ύψος 300 ποδών. «Γύρισα το κεφάλι μου να δω τον No2, αλλά δεν τον είδα. Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα», δήλωσε ο πιλότος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments