Διεθνή

Reuters: Άντριου Τέιτ – Σεξ, ψέματα και βιντεοκάμερες

Reuters: Άντριου Τέιτ – Σεξ, ψέματα και βιντεοκάμερες

Πηγή Φωτογραφίας: sigmalive.com

Ο διάσημος influencer, με τους εκατομμύρια διαδικτυακούς ακολούθους, έχει συλληφθεί για την ερωτική και σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.

Ο διάσημος influencer, με τους εκατομμύρια διαδικτυακούς ακολούθους, έχει συλληφθεί για την ερωτική και σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.

Ο Βρετανοαμερικανός Άντριου Τέιτ, ο οποίος εδρεύει κυρίως στη Ρουμανία από το 2017, και ο 34χρονος αδελφός του έχουν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες εναντίον τους. Το Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί τους, για να έχει ορισμένες, πρόσθετες διευκρινίσεις.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο δικηγόρος τους Ευγένιος Βιντίνεακ είπε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει δημόσια πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση όσο η έρευνα ήταν σε εξέλιξη. Η μονάδα κατά του οργανωμένου εγκλήματος της Ρουμανίας ανέφερε επίσης ότι οι εισαγγελείς της δεν μπορούσαν να σχολιάσουν την έρευνα.

Τα αδέρφια χρησιμοποιούσαν μεθόδους εξαπάτησης και εκφοβισμού.Ο ίδιος ο Τέιτ έχει τονίσει ότι χρησιμοποιεί δόλιους τρόπους για να κάνει τις γυναίκες να τον ερωτεύονται και έτσι, να τις εκμεταλλεύεται ευκολότερα.

Ο φάκελος του διάσημου δράστη και βιαστή αριθμεί 61 σελίδες και δημιουργήθηκε από ανώτατους δικαστικούς αξιωματούχους του Βουκουρεστίου. Περιλαμβάνει πρακτικά ακρόασης όταν ένας δικαστής παρέτεινε την κράτηση του Τέιτς, καθώς επίσης και τα στοιχεία που υποβλήθηκαν από την εισαγγελία.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος τους τόνισε ότι τα φερόμενα θύματα των αδελφών δεν υπέστησαν κακομεταχείριση, αλλά «ζούσαν από την φαντασία του διάσημου Tέιτ», σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο. «Ήταν χαρούμενοι και κανείς δεν τους ανάγκαζε να κάνουν αυτά τα πράγματα».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Τέιτ, έχουν πλέον επικεντρωθεί σε έναν αυτοαποκαλούμενο μισογύνη που έχει δημιουργήσει μια διαδικτυακή βάση θαυμαστών, ιδιαίτερα μεταξύ νεαρών ανδρών, προωθώντας μια πλούσια, υπερ-macho εικόνα οδήγησης γρήγορων αυτοκινήτων και ραντεβού με όμορφες γυναίκες.

Το 2022, ήταν ο όγδοος άνθρωπος στον κόσμο με τις περισσότερες αναζητήσεις στην μηχανή αναζήτησης της Google, με υψηλότερη κατάταξη από πρόσωπα όπως ο Τζόνι Ντεπ, ο Γουίλ Σμιθ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Τέιτ έλεγχε τους λογαριασμούς και τα κέρδη των OnlyFans των θυμάτων του. Οι λογαριασμοί ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες ορισμένων ομάδων και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με την δυνατότητα εκμετάλλευσης των γυναικών σε τέτοιες πλατφόρμες.

Ο Τέιτ ήταν και είναι ένα άκρως επικίνδυνο πρόσωπο, ικανό να σαγηνεύει τις γυναίκες που επέλεγε για θύματα, να τις βιάζει ή να τις βιντεοσκοπεί. Στη συνέχεια, τις απειλούσε με τις κασέτες που είχε στην διάθεσή του.

Το OnlyFans με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχει 150 εκατομμύρια χρήστες που πληρώνουν στους «δημιουργούς» μηνιαίες αμοιβές ποικίλων ποσών για το περιεχόμενό τους, μεγάλο μέρος του ερωτικού ή πορνογραφικού, αλλά και σε τομείς όπως η γυμναστική και η μουσική.

Η εικόνα του Άντριου Τέιτ αναζωπυρώθηκε από μια σειρά αμφιλεγόμενων σχολίων. Συνέκρινε τις γυναίκες με τα σκυλιά και είπε ότι φέρουν κάποια ευθύνη για τον βιασμό. Οι δηλώσεις του τού κόστισαν την απαγόρευση  από το Facebook, το Instagram και άλλες κορυφαίες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων πέρυσι.

Ένας εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι ο Τέιτ αποκλείστηκε τον Αύγουστο του 2022 από τις πλατφόρμες Facebook και Instagram για παραβίαση των πολιτικών της, οι οποίες απαγορεύουν «μίσος με βάση το φύλο, οποιεσδήποτε απειλές σεξουαλικής βίας ή απειλές για κοινή χρήση μη συναινετικών εσωτερικών εικόνων»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments