Ελλάδα

Αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας και τη Δυτ. Αττική – 49 κιλά κάνναβη και 6.500 χάπια Εcstasy

Αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας και τη Δυτ. Αττική – 49 κιλά κάνναβη και 6.500 χάπια Εcstasy
Συνελήφθησαν 6 άτομα και καατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηρωΐνης και ναρκωτικών δισκίων.

Εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και συνθετικών ναρκωτικών στην Αττική.

Ειδικότερα σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας και στου Ζωγράφου, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ακόμη ένα άτομο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Για την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling).

Παράλληλα, εξακριβώθηκε ο ρόλος κάθε μέλους της οργάνωσης στην – κατά περίπτωση – προμήθεια, αποθήκευση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και στην είσπραξη των εσόδων από την πώλησή τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 2 σπίτια, σε όχημα, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 4 κιλά και 51 γραμμάρια κοκαΐνης, 49 κιλά και 478 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), 9 κιλά και 309 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 635 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 6.500 δισκία Εcstasy, 1,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 58.000 ευρώ, 2 οχήματα, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 5 κινητά τηλέφωνα και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, από τη διάρθρωση και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και από τις κατασχεθείσες ποσότητες, εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα των μελών της ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments