Ελλάδα

Χιόνια Αθήνα: Πότε και πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία – Νέα σύσκεψη σήμερα [vid]

Χιόνια Αθήνα: Πότε και πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία – Νέα σύσκεψη σήμερα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας εν όψει του ερχομού της κακοκαιρίας «Barbara», η οποία θα πλήξει την Ελλάδα τα επόμενα 24ωρο, αρχής γενομένης από το βράδυ του Σαββάτου.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας εν όψει του ερχομού της κακοκαιρίας «Barbara», η οποία θα πλήξει την Ελλάδα τα επόμενα 24ωρο, αρχής γενομένης από το βράδυ του Σαββάτου. Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει νέα σύσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας, υπό τον Χρήστο Στυλιανίδη, για να αποφασιστεί ο τρόπος που θα αντιμετωπιστούν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Κατά τη διάρκεια της επέλασης της Barbara αναμένονται εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός, θυελλώδεις άνεμοι στις θάλασσες και χιόνια ακόμη και στα πεδινά, σχεδόν το σύνολο της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, ξεκινώντας από το Σάββατο με καταιγίδες.

Ιδιαίτερα όμως, η Βarbara θα πλήξει για σχεδόν τρεις ημέρες, από την Κυριακή έως και την Τρίτη, την Αττική, την Εύβοια και τη Βοιωτία, ενώ έντονα θα είναι τα φαινόμενα στις Σποράδες, στην Κρήτη και ίσως στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, χιόνια αναμένονται να πέσουν ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές στην Αττική, τα φαινόμενα, ωστόσο, θα είναι πιο έντονα στα βόρεια και στα ανατολικά του Νομού.

Το βασικό μοντέλο δείχνει χιονόπτωση τόσο στο κέντρο της Αθήνας, ακόμη και στον Πειραιά, ωστόσο το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν αναμένεται εξίσου ισχυρό με την περυσινή χιονοκαταιγίδα, όταν η πρωτεύουσα είχε «θαφτεί» στο χιόνι και είχε παραλύσει για αρκετά 24ωρα.

Τα πρώτα χιόνια στην Αττική αναμένονται την Κυριακή και θα διατηρηθούν κατά κύματα μέχρι και την Τρίτη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, δόθηκαν σαφείς οδηγίες σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την αποτελεσματική εφαρμογή του επικαιροποιημένου Σχεδίου «Βορέας 2» που αφορά στη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.  Σε περιοχές με ιδιαίτερη χιονόπτωση, είναι εξαιρετικά πιθανό να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.

Αποφασίστηκε, επίσης, να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων, ενώ υποχρεωτικές από το Σάββατο οι αλυσίδες στα οχήματα.

Με εντυπωσιακό τρόπο θα «χτυπήσει» ο χιονιάς την Αττική, λέει ο Καλλιάνος

Με πολύ εντυπωσιακό και γρήγορο τρόπο θα μπει ο χιονιάς αύριο στην Αττική ξεκινώντας από τις βορειοανατολικές και βόρειες περιοχές του νομού, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Αν δεν αλλάξει κάτι, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει να χιονίζει στα ορεινά και ημιορεινά του νομού και πάρα πολύ γρήγορα οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα βόρεια προάστια της Αθήνας από το υψόμετρο των 200-250 μέτρων και υψηλότερα (πρόσκαιρα ίσως και χαμηλότερα).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments