Ελλάδα

Χιονοαλυσίδες: Πώς να βάλετε τις αλυσίδες χιονιού στο αυτοκίνητό σας [vid]

Χιονοαλυσίδες: Πώς να βάλετε τις αλυσίδες χιονιού στο αυτοκίνητό σας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Υποχρεωτικός είναι από σήμερα ο ανεφοδιασμός των οχημάτων με αλυσίδες χιονιού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής. 

Υποχρεωτικός είναι από σήμερα ο ανεφοδιασμός των οχημάτων με αλυσίδες χιονιού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.  Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η τροχαία, θα υπάρχουν και πρόστιμα σε όσους διαπιστωθεί ότι δεν τις έχουν αγοράσει. Όμως, εκτός από το να έχει κάποιος τις αλυσίδες, θα πρέπει να ξέρει και να τις βάζει.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πρόστιμο 80 ευρώ αν δεν έχετε αλυσίδες στο αυτοκίνητο

Υποχρεωτικές για τα οχήματα καθίστανται οι αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με τις αποφάσεις μετά τη σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη σφοδρή κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που θα φέρει πολικό ψύχος σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανάφερε ότι πρέπει να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα περιφέρειες και δήμοι ενώ ήδη υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια για πυκνές χιονοπτώσεις.

Επισήμανε μάλιστα ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες και προανήγγειλε αυστηρούς ελέγχους από το πρωί του Σαββάτου.

Είναι δε πιθανό να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε περιοχές με ιδιαίτερη χιονόπτωση.

Στο παρακάτω βίντεο, δείτε πως να βάλετε τις αλυσίδες χιονιού στις ρόδες του ΙΧ σας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments