Διεθνή

Πάπας: Έτοιμος να συναντήσω Πούτιν και Ζελένσκι

Πάπας: Έτοιμος να συναντήσω Πούτιν και Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Έτοιμος να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Β. Πούτιν και τον Ουκρανό ομόλογό του Β. Ζελένσκι δηλώνει ο Πάπας Φραγκίσκος.

Έτοιμος να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Β. Πούτιν και τον Ουκρανό ομόλογό του Β. Ζελένσκι δηλώνει ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μίλησε για έναν κόσμο που βαδίζει στην αυτοκαταστροφή του και είναι απαραίτητο να υπάρξουν άμεσα συνομιλίες για την ειρήνευση.

Ο ποντίφικας δηλώνει πως «αισθάνεται και είναι πάντα έτοιμος να συναντήσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν».

Ο Πάπας Φραγκίσκος συμπληρώνει πως «δεν πήγα στο Κίεβο, γιατί εκείνη τη στιγμή δεν ήταν δυνατόν να πάω και στη Μόσχα, αλλά βρισκόμουν πάντα σε διάλογο. Την δεύτερη ημέρα μετά το ξέσπασμα του πολέμου πήγα στην πρεσβεία της Ρωσίας παρά την Αγία Έδρα, για να πω ότι ήμουν έτοιμος να μεταβώ στην Μόσχα για να μιλήσω με τον Πούτιν, υπό τον όρο να μπορούσε να υπάρξει ένα μικρό περιθώριο για διαπραγμάτευση».

Ο ποντίφικας καταλήγει ότι «πρέπει να σταματήσουμε όσο υπάρχει ακόμη χρόνος, όσο υπάρχει ακόμη χρονικό περιθώριο, ο κόσμος βρίσκεται σε φάση αυτοκαταστροφής».

Προηγούμενα, ο Πάπας είχε αναφερθεί και στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας και είχε τονίσει ότι πρέπει να εγκαταλειφθούν οι απορριπτικές στάσεις, λέγοντας ότι «αυτό δεν είναι σωστό. Οι άνθρωποι με ομοφυλοφιλικές τάσεις είναι παιδιά του Θεού και ο Θεός τους αγαπά και ο Θεός τους προστατεύει. Έτσι, το να καταδικάζεις ένα πρόσωπο κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι αμαρτία: Η ποινικοποίηση ανθρώπων με ομοφυλοφιλικές τάσεις είναι αδικία».

Τέλος, ο ποντίφικας ανέφερε πως στην Κατήχηση της Καθολικής Εκκλησία, μόνο οι ομοφυλοφιλικές πράξεις θεωρούνται αμαρτία και όχι η έλξη για τα άτομα του ίδιου φύλου, και τόνισε πως σύντομα, θα ασχοληθεί επισταμένως με το ζήτημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments