Αθλητισμός

Πράσινη απόδραση με Ιταλική φινέτσα και το προβάδισμα δικό του

Πράσινη απόδραση με Ιταλική φινέτσα και το προβάδισμα δικό του

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ο λαβωμένος αλλά μάγκας Παναθηναϊκός πήρε ένα τεράστιο διπλό στην έδρα του Ολυμπιακού (1-3) και θα περιμένει στον Άγιο Θωμά με ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup. Πραγματικό ρεσιτάλ από τον Ιταλό, Γίρι Κόβαρ...

Η έναρξη της αναμέτρησης ήταν άκρως ανταγωνιστική, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο και να εναλλάσσονται το προβάδισμα. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρώτος που πήρε διαφορά δύο πόντων, με τους γηπεδούχους να απαντούν και να ισοφαρίζουν.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν ξανά στο +2 (15-17), ωστόσο ένας μπλοκ του Ιντάλγκο στον Κόβαρ άλλαξε όλο το μομέντουμ του σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα σερί 7-2 και βρέθηκαν σε θέση set ball. O Παναθηναϊκός μείωσε στους τρεις πόντους (24-21), με τον Στερν να παίρνει το μπλοκ άουτ και να κλείνει το σετ με σκορ 25-21.

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν παρόμοιο με το πρώτο σετ. Οι δύο ομάδες πάλι ήταν κοντά στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να είναι σε θέση οδηγού.

Οι «πράσινοι» στα μέσα του σετ ισοφάρισαν, με άσσο του Σάντερ σε 16-16. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν ξανά μπροστά (19-18), όμως ο Κόβαρ με ένα εκπληκτικό σερί έδωσε… αέρα πέντε πόντων στον Παναθηναϊκό για το 19-24. Το 25-21 ήταν το σκορ με το οποίο έκλεισε το σετ και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στα σετ (1-1).

Στο τρίτο σετ, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά από τον Παναθηναϊκό, αποκτώντας double score (6-3). Ωστόσο, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ισοφάρισε στη συνέχεια (13-13), βρίσκοντας προβάδισμα δύο πόντων (16-18).

Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και πήραν ξανά προβάδισμα (21-20). Όμως, ξανά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει και με το σκορ στο 23-23 έτρεξε το απαραίτητο σερί, κλείνοντας το σετ (23-25) για το προβάδισμα στα σετ (1-2).

Στο τέταρτο σετ είχαμε ξανά πολλές ανατροπές. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 10-6. Ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το σκηνικό με τα σερβίς του Πετρέα για να προηγηθεί με 14-11.

Οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν τη διαφορά, αλλά ξανά οι πράσινοι ξέφυγαν με τρεις πόντους (16-19). Ο Ολυμπιακός έφερε το σετ στα ίσα και όλα κρίθηκαν στο φινάλε με τις δύο ομάδες να παλεύουν πόντο πόντο.

Εκεί ο Γίρι Κόβαρ ήταν ξανά κομβικός τελειώνοντας τρομερά δύσκολες μπάλες και έκλεισε το σετ και το ματς με 26-24.

Τα σετ: 25-21, 21-25, 23-25, 24-26

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments