Ελλάδα

Ναυάγιο με 3 έως τώρα νεκρούς στη Μυτιλήνη [vid]

Ναυάγιο με 3 έως τώρα νεκρούς στη Μυτιλήνη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τουλάχιστον τρεις νεκροί -δύο γυναίκες και ένας άνδρας- και 16 διασωθέντες είναι ο έως τώρα απολογισμός ναυαγίου με πρόσφυγες και μετανάστες σήμερα το πρωί στην περιοχή της Θερμής στην ανατολική Λέσβο.

Νέο ναυάγιο με βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες σημειώθηκε σήμερα (7/2) στην περιοχή της Θέρμης, ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τουλάχιστον 5 είναι οι νεκροί, ενώ 16 άτομα έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με όσα είπαν οι διασωθέντες, στη λέμβο επέβαιναν συνολικά 41 άνθρωποι. Στην περιοχή επιχειρούν σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ελικόπτερο, ενώ έρευνες για τυχόν διασωθέντες γίνονται και από την ακτή.

Το ναυάγιο σημειώθηκε πολύ κοντά στο στρατιωτικό φυλάκιο της Προβοσκίδας. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο stonisi.gr, «η θάλασσα είναι σπαρμένη από ανθρώπους».

Σύμφωνα με αναφορές, ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν και παιδιά.Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες, επικρατεί παγετός με ανέμους έξι μποφόρ και τοπικά με ριπές μέχρι και οκτώ μποφόρ. Ήδη πέντε από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν με συμπτώματα υποθερμίας στο νοσοκομείο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments