Διεθνή

Politico: Θανάσης Μπακόλας – «Σοσιαλιστικό το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ε. Ε»

Politico: Θανάσης Μπακόλας – «Σοσιαλιστικό το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ε. Ε»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Το σκάνδαλο διαφθοράς της ΕΕ είναι «ένα σοσιαλιστικό πρόβλημα», ισχυρίζεται ο γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης ομάδας ευρωβουλευτών

Το σκάνδαλο διαφθοράς της ΕΕ είναι «ένα σοσιαλιστικό πρόβλημα», ισχυρίζεται ο γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης ομάδας ευρωβουλευτών,  ο Έλληνας εκλογικός αναλυτής και δημοσιογράφος Θανάσης Μπακόλας, ο οποίος θα βοηθήσει αποφασιστικά στη διαμόρφωση της εκστρατείας ανταλλαγής μηνυμάτων των συντηρητικών της ΕΕ για τις εκλογές του 2024.

Το ηγετικό στέλεχος για τους συντηρητικούς της Ευρώπης κατηγορεί τους σοσιαλιστές για το χειρότερο σκάνδαλο διαφθοράς της ΕΕ εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για μια ασυνήθιστα ωμή πολιτική επίθεση που σηματοδοτεί μια πιθανή τακτική για τις εκλογές της Ευρώπης το 2024.

«Αυτό είναι ένα σοσιαλιστικό πρόβλημα», είπε, χωρίς περιστροφές,  ο Θανάσης Μπακόλας, γενικός γραμματέας του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε συνέντευξή του στο POLITICO, προσκαλώντας σοσιαλιστές να συμμετάσχουν σε ειδική έρευνα για την διαφθορά.

Η αβέβαιη αξιολόγηση προχώρησε περισσότερο από άλλους ηγέτες του ΕΛΚ, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν αποφύγει τη χρήση της έρευνας για τη διαφθορά για να κερδίσουν πολιτικούς βαθμούς. Και έδειξε ότι το ΕΛΚ μπορεί να μετατοπίζεται σε μια πιο σκληρή, κομματική εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών του επόμενου έτους, δεδομένου του βασικού ρόλου του Μπακόλα στη δημιουργία των μηνυμάτων του κόμματος.

Η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), ισχυρίστηκε ο Θανάσης Μπακόλας, απέτυχε να αναλάβει την ευθύνη για το λεγόμενο σκάνδαλο Qatargate, στο οποίο συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που συνδέονται με το S&D, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους αντιπροέδρους της ομάδας στο Κοινοβούλιο.

«Ποιος σηκώνει τα χέρια ψηλά; Τίνος είναι η ευθύνη; Μήπως οι Σοσιαλιστές πρέπει να ψάξουν μέσα στο σπίτι τους;» δήλωσε ο Θανάσης Μπακόλας, μιλώντας από το γραφείο του στις Βρυξέλλες.

Μέχρι στιγμής, μόνο το ΕΛΚ έκανε σημαντική και σοβαρή δουλειά για το Ευρωκοινοβούλιο, με την  Ρομπέρτα Μέτσολα να προτείνει 14 μεταρρυθμίσεις με στόχο την αύξηση της λογοδοσίας και της διαφάνειας στο Κοινοβούλιο. «Η Ρομπέρτα Μέτσολα το έκανε αυτό για όλο το σπίτι, αλλά εν άκουσα το ίδιο πράγμα από τους σοσιαλιστές», δήλωσε ο κ. Μπακόλας.

«Είμαστε δεσμευμένοι ότι χρειάζονται πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις. Στην πραγματικότητα είμαστε η μόνη ομάδα που μιλάει», συμπλήρωσε ο Θ. Μπακόλας.

Η προηγούμενη προσπάθεια του ΕΛΚ να πολιτικοποιήσει το σκάνδαλο απέτυχε όταν δημοσίευσε ένα tweet κατακρεουργώντας την «υποκρισία» της κεντροαριστεράς.

Ο Μπακόλας είπε ότι το κόμμα του προτίμησε να εκστρατεύσει για τις εκλογές με ένα θετικό μήνυμα. Ωστόσο, είπε ότι τα κεντροαριστερά πολιτικά κόμματα σε ολόκληρη την ΕΕ «πρέπει να ανησυχούν. Επειδή διανύουμε μια περίοδο όπου οι άνθρωποι θέλουν καλή ηγεσία, θέλουν ισχυρούς ηγέτες που να μπορούν να κυβερνούν καλά και να προσφέρουν για τους ανθρώπους τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments