Διεθνή

Στην Μ. Βρετανία σήμερα ο Ζελένσκι

Στην Μ. Βρετανία σήμερα ο Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: OfficeofUkrainianPresident

Στην Μεγάλη Βρετανία ταξιδεύει σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι, σε ένα ταξίδι που το ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Στην Μεγάλη Βρετανία ταξιδεύει σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι, σε ένα ταξίδι που το ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Ο Ζελένσκι πρόκειται να επισκεφθεί τα ουκρανικά στρατεύματα, τα οποία εκπαιδεύονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Ρίσι Σούνακ και θα απευθυνθεί και στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με σχετική αναφορά του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας,  «η επίσκεψη του Προέδρου Ζελένσκι στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι απόδειξη του θάρρους, της αποφασιστικότητας και της μάχης της χώρας του και απόδειξη της άρρηκτης φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας».

Το σημερινό ταξίδι είναι ένα από τα σπάνια ταξίδια και μετακινήσεις που πραγματοποιεί ο Ουκρανός πρόεδρος στο εξωτερικό. Ο Β. Ζελένσκι έχει μεταβεί στο εξωτερικό δύο ακόμη φορές από την έναρξη του πολέμου, πριν από ένα χρόνο. Το πιο πρόσφατο ταξίδι του πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το Δεκέμβριο.

Η επίσκεψη στη Μ. Βρετανία αποτελεί απόδειξη και συνέχεια της άριστης σχέσης ανάμεσα στον Β. Ζελένσκι και τον Ρ. Σούνακ, καθώς και της αυξημένης στρατιωτικής βοήθειας του Λονδίνου προς το Κίεβο. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας και έχει στείλει στη χώρα περισσότερα από 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε όπλα και εξοπλισμό.

Σε χθεσινό δημοσίευμά του, το «Politico» αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μετάβασης του Ουκρανού προέδρου στις Βρυξέλλες. Το δημοσίευμα έκανε λόγο για μετάβαση του Ζελένσκι στην βελγική πρωτεύουσα, όπου θα τον υποδέχονταν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του την αναγγελία του ταξιδιού του Ουκρανού προέδρου. Η μεγαλύτερη ευρωκοινοβουλευτική ομάδα απενεργοποίησε την ανάρτηση μετά από λίγη ώρα.

Δεν θα πρέπει, εντούτοις, να αποκλειστεί πλήρως το ενδεχόμενο μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες ο Β. Ζελένσκι να μεταβεί στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, για να απευθύνει ομιλία σε έκτακτη σύνοδο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments